SIBIU – Ora de Medias https://orademedias.ro Știri și evenimente online Sat, 17 Oct 2020 05:25:18 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://orademedias.ro/wp-content/uploads/2017/08/cropped-Asset-3-60x60.png SIBIU – Ora de Medias https://orademedias.ro 32 32 Sinucidere la un spital din Sibiu – Un bolnav de coronavirus a sărit de la etaj https://orademedias.ro/sinucidere-la-un-spital-din-sibiu-un-bolnav-de-coronavirus-a-sarit-de-la-etaj/ https://orademedias.ro/sinucidere-la-un-spital-din-sibiu-un-bolnav-de-coronavirus-a-sarit-de-la-etaj/#respond Sat, 17 Oct 2020 05:25:18 +0000 https://orademedias.ro/?p=384261 Un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, confirmat cu noul coronavirus, s-a sinucis, a precizat vineri seara, Prefectura. “În cursul nopţii de 16 octombrie, în jurul orei 2,00, un bărbat în vârstă de 73 de ani, confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, internat în cadrul unei unităţi sanitare din Sibiu, s-a aruncat pe […]]]>

Un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, confirmat cu noul coronavirus, s-a sinucis, a precizat vineri seara, Prefectura.

“În cursul nopţii de 16 octombrie, în jurul orei 2,00, un bărbat în vârstă de 73 de ani, confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, internat în cadrul unei unităţi sanitare din Sibiu, s-a aruncat pe fereastra salonului situat la etajul I. Acesta a fost internat de urgenţă pe secţia ATI, în stare foarte gravă. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a decedat. De asemenea, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, în urma sesizării din oficiu, s-a deschis o anchetă penală care vizează stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul în cauză”, a precizat Prefectura Sibiu, relatează Mediafax.

Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, Cristian Roman, a confirmat pentru AGERPRES că pacientul era internat în acest spital.

Este al doilea pacient cu COVID-19 internat în spital care se sinucide. În luna mai, un alt bărbat pozitiv, aflat în tratament în Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, s-a spânzurat în baia salonului.

Source

]]>
https://orademedias.ro/sinucidere-la-un-spital-din-sibiu-un-bolnav-de-coronavirus-a-sarit-de-la-etaj/feed/ 0
Scafandrii sibieni au intervenit pentru găsirea fetiței căzute în râul Cibin https://orademedias.ro/scafandrii-sibieni-au-intervenit-pentru-gasirea-fetitei-cazute-in-raul-cibin/ https://orademedias.ro/scafandrii-sibieni-au-intervenit-pentru-gasirea-fetitei-cazute-in-raul-cibin/#respond Fri, 26 Jun 2020 05:52:11 +0000 https://orademedias.ro/?p=363365 Pompierii au reluat, vineri dimineaţa, căutarea fetiţei care a căzut marţi seara, în râul Cibin, ei apelând şi la un echipaj de scafandri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Alina Voina. “Misiunea de căutare a fetiţei căzute în râul Cibin continuă. Pompierii militari sibieni au reluat în această […]]]>

Pompierii au reluat, vineri dimineaţa, căutarea fetiţei care a căzut marţi seara, în râul Cibin, ei apelând şi la un echipaj de scafandri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Alina Voina.

“Misiunea de căutare a fetiţei căzute în râul Cibin continuă. Pompierii militari sibieni au reluat în această dimineaţă intervenţia la faţa locului cu două bărci pneumatice. În cursul dimineţii, un echipaj specializat de scafandri se vor alătura în misiunea de căutare. Salvatorii depun tot efortul necesar pentru găsirea copilului şi finalizarea intervenţiei”, a explicat Alina Voina.

Potrivit acesteia, copilul, în vârstă de patru ani, a căzut în râu în timp ce se juca cu alţii copii pe malul apei, în apropiere de două hipermarketuri.

Source

]]>
https://orademedias.ro/scafandrii-sibieni-au-intervenit-pentru-gasirea-fetitei-cazute-in-raul-cibin/feed/ 0
Sibiul, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice europene în timpul pandemiei https://orademedias.ro/sibiul-pe-lista-celor-mai-sigure-destinatii-turistice-europene-in-timpul-pandemiei/ https://orademedias.ro/sibiul-pe-lista-celor-mai-sigure-destinatii-turistice-europene-in-timpul-pandemiei/#respond Mon, 08 Jun 2020 09:15:24 +0000 https://orademedias.ro/?p=359752 Sibiul a fost declarat printre cele mai sigure destinaţii turistice din Europa în timpul pandemiei de coronavirus. European Best Destinations, o agenţie de turism susţinută de Uniunea Europeană, a inclus oraşul pe lista „Cele mai sigure destinaţii de vizitat în Europa”. Lista a fost realizată în condițiile în care multe ţări europene îşi deschid frontierele, zborurile […]]]>

Sibiul a fost declarat printre cele mai sigure destinaţii turistice din Europa în timpul pandemiei de coronavirus.

European Best Destinations, o agenţie de turism susţinută de Uniunea Europeană, a inclus oraşul pe lista „Cele mai sigure destinaţii de vizitat în Europa”.

Lista a fost realizată în condițiile în care multe ţări europene îşi deschid frontierele, zborurile se reiau şi hotelurile se redeschid, iar turiștii vor să fie siguri că zonele unde călătoresc sunt sigure pentru sănătatea lor.

Aceste destinaţii au implementat protocoale stricte privind igiena în spaţii de cazare, restaurante, magazine şi măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiţionat, disponibilitatea măştilor şi distanţarea socială. Aceste destinaţii beneficiază, de asemenea, de proximitate cu spitalele şi au un număr mai mare de paturi de spital per locuitor decât majoritatea ţărilor europene”, spun cei de la  European Best Destinations.

Lista completă a destinațiilor recomandate de EBD

Tbilisi, Georgia

Corfu, Grecia

Cavtat, Croaţia

Insulele Madeira, Portugalia

Insulele Azore, Portugalia

Preveza, Grecia

Alentejo, Portugalia

Batumi, Georgia

Zagreb, Croaţia

Algarve, Portugalia

Sibiu, România

Kotor, Muntenegru

Rijeka, Croaţia

Varşovia, Polonia

Viena, Austria

Bohinj, Slovenia

Malta

Gdansk, Polonia

Vilnius, Lituania

Riga, Letonia

Taigaua sălbatică din Finlanda

„Au fost de 15 ori mai puţine cazuri Covid-19 în România decât în ​​cele mai afectate ţări europene. Sibiu este o destinaţie perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepţii Instagram care doresc să-şi crească numărul de urmăritori, pentru amatorii de istorie şi iubitorii de natură.

Ştiaţi că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveţia sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea găzdui călătorii, dacă este necesar”, se arată în prezentarea oraşului.

Source

]]>
https://orademedias.ro/sibiul-pe-lista-celor-mai-sigure-destinatii-turistice-europene-in-timpul-pandemiei/feed/ 0
Primul tratament cu plasmă umană hiperimună, aplicat la un pacient diagnosticat cu coronavirus https://orademedias.ro/primul-tratament-cu-plasma-umana-hiperimuna-aplicat-la-un-pacient-diagnosticat-cu-coronavirus/ https://orademedias.ro/primul-tratament-cu-plasma-umana-hiperimuna-aplicat-la-un-pacient-diagnosticat-cu-coronavirus/#respond Wed, 27 May 2020 05:01:50 +0000 https://orademedias.ro/?p=357085 Primul tratament cu plasmă umană hiperimună de la Sibiu, aplicat unui pacient diagnosticat cu COVID-19, a fost realizat de medicii din ATI-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență din oraș, pentru un pacient de 48 de ani. Procedura de tratament cu plasmă umană hiperimună din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu s-a desfășurat sub îndrumarea […]]]>

Primul tratament cu plasmă umană hiperimună de la Sibiu, aplicat unui pacient diagnosticat cu COVID-19, a fost realizat de medicii din ATI-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență din oraș, pentru un pacient de 48 de ani.

Procedura de tratament cu plasmă umană hiperimună din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu s-a desfășurat sub îndrumarea medicului șef al secției ATI, conf. univ. dr. Mihai Sava.
Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pacientul care a avut indicație terapeutică pentru administrarea de plasmă convalescentă hiperimună este un bărbat de 48 de ani, confirmat cu SARS-COV2 în data de 11 mai și internat în aceeași zi în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase.

Pacientul nu avea alte comorbidități.

Pe fondul agravării stării sale de sănătate, bărbatul a fost transferat în data de 19 mai la Terapie intensivă, fără a fi intubat.

„Pacientul a fost admis în Terapie Intensivă cu insuficiență respiratorie severă, dispnee, polipnee, stabil hemodinamic, conștient și cooperant”, a declarat conf.univ.dr. Mihai Sava, medicul șef al Secției Clinice ATI.

Ulterior, după efectuarea analizelor și testelor de compatibilitate, pacientul a primit, în data de 21 mai, tratamentul cu plasmă.

„Au fost administrate două unități de plasmă convalescentă hiperimună în doză unică la zece zile de la data confirmării diagnosticului. După administrarea celor două unități de plasmă convalescentă hiperimună starea pacientului la 72 de ore s-a ameliorat semnificativ atât clinic cât și pe analizele de laborator”, a explicat medicul de ATI.

Reprezentanții Spitalului spun că în prezent bărbatul este în continuare internat la Terapie Intensivă, unde va mai rămâne sub supravegherea medicilor.

Primul test la RT-PCR realizat după administrarea plasmei este negativ.

Plasma a fost recoltată de la un pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgentă Sibiu după ce a fost declarat vindecat.

„Ne bucurăm că am reușit să fim printre primele centre din țară care aplică această terapie dar și mai mult pentru că pacientul are o evoluție favorabilă, ceea ce este un semn încurajator cu privire la utilizarea acestei metode”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, care are în subordine unitatea medicală.

Spitalul de Urgență din Sibiu a primit spre folosință gratuită, timp de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), ca urmare a unui contract de sponsorizare. Echipamentul a fost instalat în data de 30 aprilie, la Centrul de Transfuzie Sangvină Sibiu și la scurt timp a avut loc prima procedură de colectare de plasmă umană hiperimună de la un pacient COVID-19 vindecat, donatorul fiind un bărbat de 33 ani, din Sibiu, infectat cu Covid – 19 și vindecat de medicii din cadrul spitalului.

Source

]]>
https://orademedias.ro/primul-tratament-cu-plasma-umana-hiperimuna-aplicat-la-un-pacient-diagnosticat-cu-coronavirus/feed/ 0
FOTO VIDEO Tentativă de sinucidere în centrul Sibiului – Un bărbat a vrut să se arunce de la etaj https://orademedias.ro/foto-video-tentativa-de-sinucidere-in-centrul-sibiului-un-barbat-a-vrut-sa-se-arunce-de-la-etaj/ https://orademedias.ro/foto-video-tentativa-de-sinucidere-in-centrul-sibiului-un-barbat-a-vrut-sa-se-arunce-de-la-etaj/#respond Sun, 17 May 2020 17:30:18 +0000 https://orademedias.ro/?p=355174 Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Sibiu a amenințat că se aruncă de la etaj dacă nu este lăsat să plece din centrul de carantină în care se află din 9 mai, împreună cu soția sa. Potrivit IPJ Sibiu, incidentul a avut loc duminică după-amiază, când polițitșii au fost solicitați să intervină […]]]>

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Sibiu a amenințat că se aruncă de la etaj dacă nu este lăsat să plece din centrul de carantină în care se află din 9 mai, împreună cu soția sa.

Potrivit IPJ Sibiu, incidentul a avut loc duminică după-amiază, când polițitșii au fost solicitați să intervină într-un centru de carantină din județul Sibiu, unde un bărbat amenința că, dacă nu i se permite să plece acasă, se aruncă de pe balconul camerei amplasate la etajul 2. Este vorba despre un sibian în vârstă de 46 de ani, carantinat în data de 9 mai, împreună cu soția, după ce s-au întors din Germania.

La fața locului au intervenit cei doi polițiști negociatori din cadrul IPJ Sibiu, care au reușit să-l convingă pe bărbat să se întoarcă în camera unității.La fața locului au intervenit cei doi polițiști negociatori din cadrul IPJ Sibiu, care au reușit să-l convingă pe bărbat să se întoarcă în camera unității.

Source

]]>
https://orademedias.ro/foto-video-tentativa-de-sinucidere-in-centrul-sibiului-un-barbat-a-vrut-sa-se-arunce-de-la-etaj/feed/ 0
Piața Volantă Transilvania se redeschide la Sibiu începând din 16 mai https://orademedias.ro/piata-volanta-transilvania-se-redeschide-la-sibiu-incepand-din-16-mai/ https://orademedias.ro/piata-volanta-transilvania-se-redeschide-la-sibiu-incepand-din-16-mai/#respond Tue, 12 May 2020 06:59:43 +0000 https://orademedias.ro/?p=353882 Consiliul Județean Sibiu anunță redeschiderea Pieței Volante Transilvania, începând de sâmbătă, 16.05.2020, între orele 08:00 – 14:00. Piața Volantă Transilvania se desfășoară într-un program restrâns și într-un perimetru limitat, de aceea redeschiderea pieței se va face cu următoarele precizări: Producătorii au obligația ca pe toată perioada desfășurării pieței să poarte mănuși și măști de protecție. […]]]>

Consiliul Județean Sibiu anunță redeschiderea Pieței Volante Transilvania, începând de sâmbătă, 16.05.2020, între orele 08:00 – 14:00.

Piața Volantă Transilvania se desfășoară într-un program restrâns și într-un perimetru limitat, de aceea redeschiderea pieței se va face cu următoarele precizări:

Producătorii au obligația ca pe toată perioada desfășurării pieței să poarte mănuși și măști de protecție.

Știm cu toții că cei mai predispuși la îmbolnăvire sunt persoanele vârstnice, de aceea pentru a acorda posibilitatea tuturor de a se aproviziona cu produse locale, persoanele peste 65  de ani au prioritate între orele 08:00 – 10:00, pentru a cumpăra tot ceea ce au nevoie din piață.

Pentru că zona pieței ce cuprinde sectoarele ouă/pui, lactate și carmangerie este cea mai aglomerată, producătorii ce comercializează produse din carne, brânzeturi, lapte, pui și ouă vor fi împărțiți în două grupe și vor fi prezenți în piață alternativ, o dată la 2 săptămâni.

Cumpărătorilor de produse locale le recomandăm să poarte măști de protecție și mănuși, iar dacă se formează cozi la punctele de lucru a producătorilor să păstreze distanța ca măsură de prevenție.

Cred că redeschiderea pieței este o veste bună pentru toți.Atmosfera pieței nu va mai fi ca altădată, dar le recomand tuturor să dea dovadă de răbdare, să păstreze distanța și să poarte mască de protecție pentru a prevenii în continuare răspândirea virusului. Începe perioada de relaxare a măsurilor impuse, dar încă nu putem să spunem că am învins acest virus, care ne-a schimbat viețile tuturor, a explicat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean

De asemenea, vă reamintim că instituția Consiliului Județean Sibiu prin proiectul Eurega Europe Interreg a lansat platforma Gusturi Sibiene unde puteți consulta datele de contact ale tuturor producătorilor din piață, dar și a altora din cele 5 microregiuni ale județului. Astfel, puteți să evitați aglomerația din piață, dar în același timp să beneficiați de produse locale cultivate în județul nostru.

Source

]]>
https://orademedias.ro/piata-volanta-transilvania-se-redeschide-la-sibiu-incepand-din-16-mai/feed/ 0
Investițiile publice de la Spitalul Județean Sibiu https://orademedias.ro/investitiile-publice-de-la-spitalul-judetean-sibiu/ https://orademedias.ro/investitiile-publice-de-la-spitalul-judetean-sibiu/#respond Tue, 14 Apr 2020 16:12:10 +0000 https://orademedias.ro/?p=347606 În contextul pandemiei, comunitățile locale realizează tot mai mult importanța spitalelor, iar la Sibiu foarte multe persoane și entități private au venit în sprijinul Spitalului Județean Sibiu, al Serviciului Public de Ambulanță și nu numai. Este un gest de solidaritate extrem de valoros, care vine să completeze efortul bugetului public, un efort pe care îl […]]]>

În contextul pandemiei, comunitățile locale realizează tot mai mult importanța spitalelor, iar la Sibiu foarte multe persoane și entități private au venit în sprijinul Spitalului Județean Sibiu, al Serviciului Public de Ambulanță și nu numai.

Este un gest de solidaritate extrem de valoros, care vine să completeze efortul bugetului public, un efort pe care îl susține de fapt în permanență fiecare cetățean care plătește taxe și impozite.

Îmi doresc ca tot mai mulți oameni să realizeze cât este de important să susținem pe termen lung sectorul medical. De fapt, o bună pregătire pentru a face față oricărei crize, începe atunci când ne plătim taxele și impozitele. Vreau să știți că investițiile în Spitalul Clinic Județean Sibiu din 2017 până la finalul anului 2019 s-au ridicat la 21.6 milioane de euro, adică aproximativ 100 de milioane de lei – fonduri proprii ale spitalului, de la bugetul județului, din proiecte europene dar și de la Ministerul Sănătății. E vorba de dotări fără de care criza ne-ar fi găsit într-o situație mult mai grea. 2,4 milioane de lei le-am investit în 2017 într-o stație nouă de oxigen, aproape 200.000 lei au mers către 19 paturi electrice pentru secția de Terapie Intensivă, pe care le-am completat la începutul anului acesta cu alte 8 paturi, iar Romgaz ne ajută să extindem capacitatea ATI și mai mult. Nu spun că avem cele mai bune condiții la Sibiu, știți că prioritatea mea este un nou spital județean. Spun doar că eforturile noastre sunt unele comune și din fericire au fost constante”, declară președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean. 

Astfel, în prezent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu dispune de un număr de 560 de paturi dotate cu sistem de oxigen și 30 de ventilatoare. Capacitatea de izolare pentru persoanele ce vor veni în regim de urgență este în prezent de 100 de paturi pentru pacienții infectați cu coronavirus și 100 de paturi pentru alte patologii. Capacitatea de găzduire/internare a pacienților bolnavi de coronavirus este pregătită să crească, la nevoie, până la 400 de paturi.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost reabilitată și dotată în urmă cu doi ani cu 19 paturi de terapie intensivă, în valoare de 189.999 lei, care corespund cerințelor de îngrijire a pacientului critic. 5,5 milioane de lei au fost investite prin buget multianual în reabilitarea completă Pavilionului secției ORL, unde în contextul actual a fost relocată Secția Clinică Oncologie, ca urmare a organizării un circuit distinct pentru pacienții oncologici pentru care riscul de complicații în SARS-COV-2 este unul crescut. Prin urmare, aceștia sunt tratați acum în cele mai bune condiții. În 2018, au fost achiziționate ventilatoare pentru secția de ATI în valoare de 505 750 lei. Detalii despre dotările, investițiile și modernizările din fiecare an se regăsesc pe pagina www.scjs.ro la rubrica Rapoarte de activitate.

În ceea ce privește testarea sibienilor pentru depistarea SARS-CoV-2, în momentul de față funcționează o linie PCR achiziționată de Fundația CON-A, pentru care autoritățile județene au reușit să obțină cu mari eforturi un extractor manual și unul automat, precum și o cantitate de început de 2500 de teste de extracție, ceea ce permite în acest moment realizarea de aproximativ 100 de teste pe zi. Consiliul Județean Sibiu a semnat un contract cu Ministerul Sănătății pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Valoarea fondurilor puse la dispoziție prin transfer de la Ministerul Sănătății este de 216.000 lei, iar Consiliul Județean Sibiu va asigura o cofinanțare de 10% pentru realizarea achiziției.

În ce privește tratamentele pentru această perioadă, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a reușit să achiziționeze un stoc limitat de medicamente folosite pentru pacienții infectați cu coronavirus. Este vorba despre lopinavirum + ritonavirum (kaletra) și Hydroxycloroquinum (Plaqeunil). Efortul de achiziție de tratamente este unul continuu și se va completa cu sprijinul Fundației Comunitare Sibiu care va continua să sprijine spitalul mai ales cu acele achiziții pe care spitalul nu le poate efectua.

În momentul de față, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu există linii de gardă pentru toate specialitățile și se angajează personal, în special personal mediu sanitar, asistenți medicali și registratori dar și personal superior, toate aceste angajări fiind pe perioadă determinată de 6 luni, în special pentru secțiile ATI, UPU și boli infecțioase.

Pentru o comunicare cât mai transparentă a modului în care se utilizează fondurile pe perioada pandemiei, inclusiv donațiile,  Consiliul Județean Sibiu a lansat platforma de informare solidaripentrusibiu.cjsibiu.ro, unde sunt publicate rapoartele lunare cu achizițiile spitalului din primele 3 luni ale acestui an și rapoarte zilnice începând cu luna aprilie.  

Source

]]>
https://orademedias.ro/investitiile-publice-de-la-spitalul-judetean-sibiu/feed/ 0
Solidari pentru Sibiu: oamenii de afaceri cazează gratuit personalul medical https://orademedias.ro/solidari-pentru-sibiu-oamenii-de-afaceri-cazeaza-gratuit-personalul-medical/ https://orademedias.ro/solidari-pentru-sibiu-oamenii-de-afaceri-cazeaza-gratuit-personalul-medical/#respond Mon, 06 Apr 2020 10:20:18 +0000 https://orademedias.ro/?p=345426 Consiliul Județean Sibiu a inițiat demersuri cu privire la asigurarea de spații de odihnă pentru personalul medical încă dinainte ca acest lucru să devină obligatoriu pentru autorități și drept urmare astăzi avem la dispoziția angajaților care solicită acest lucru suficiente locuințe. Acestea se află atât în zone centrale și ultracentrale, cât și în zone cu […]]]>

Consiliul Județean Sibiu a inițiat demersuri cu privire la asigurarea de spații de odihnă pentru personalul medical încă dinainte ca acest lucru să devină obligatoriu pentru autorități și drept urmare astăzi avem la dispoziția angajaților care solicită acest lucru suficiente locuințe.

Acestea se află atât în zone centrale și ultracentrale, cât și în zone cu legături facile de transport, având asigurate toate serviciile necesare (hrană, curățenie, supraveghere epidemiologică etc.).

Să găzduiești un străin în casa ta e poate gestul cel mai impresionant de umanitate, de solidaritate, în orice timp, dar mai ales în vremuri de restriște. Gestul celor care fac asta pentru personalul nostru medical mi-a adus aminte de un proverb pe care îl știu de la bunica mea: Când există loc în inimă, există loc destul și în casă. 

Le mulțumesc oamenilor de afaceri care au dovedit că au inima mare cât Sibiul,  au oferit spații de cazare și locuințe de calitate și – mai ales – au refuzat sumele de bani pe care Consiliul Județean Sibiu le-ar fi putut achita pentru aceste servicii. Putem astfel să folosim acești bani pentru nevoile cu care sistemul medical se confruntă zi de zi. 

Cu atât mai valoros este un astfel de gest dacă vine de la tineri antreprenori, care se află la începutul carierei lor și ne arată că tânăra generație știe bine care sunt adevăratele valori și cât valorează viața”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Unitățile care au pus la dispoziție ÎN MOD COMPLET GRATUIT spații pentru cazarea personalului medical sunt Vendi Grand Square Residence, Bach Apartments și Hotel Class Hermannstadt.

Președinta Consiliului Județean Sibiu le mulțumește în numele sibienilor din tot județul.

 

Source

]]>
https://orademedias.ro/solidari-pentru-sibiu-oamenii-de-afaceri-cazeaza-gratuit-personalul-medical/feed/ 0
Cazul asistentei medicale din Sibiu jignită de vecini – ’’Toleranța va fi ZERO față de oricine amenință sau pune în pericol corpul medical’’ https://orademedias.ro/cazul-asistentei-medicale-din-sibiu-jignita-de-vecini-toleranta-va-fi-zero-fata-de-oricine-ameninta-sau-pune-in-pericol-corpul-medical/ https://orademedias.ro/cazul-asistentei-medicale-din-sibiu-jignita-de-vecini-toleranta-va-fi-zero-fata-de-oricine-ameninta-sau-pune-in-pericol-corpul-medical/#respond Sun, 05 Apr 2020 11:17:50 +0000 https://orademedias.ro/?p=345215 Președinta Consiliului Județean Sibiu a făcut duminică un apel public către sibieni, după ce o asistentă de pe ATI de la Spitalul Județean a fost amenințată de vecini cu represalii, la întoarcerea de la servici. Incidentul se pare că nu este singular și femeia ar fi fost amenințată de mai mulți vecini din zona unde […]]]>

Președinta Consiliului Județean Sibiu a făcut duminică un apel public către sibieni, după ce o asistentă de pe ATI de la Spitalul Județean a fost amenințată de vecini cu represalii, la întoarcerea de la servici.

Incidentul se pare că nu este singular și femeia ar fi fost amenințată de mai mulți vecini din zona unde asistenta s-a mutat ca să stea izolată de familie. VEZI AICI VIDEO CU AMENINȚĂRILE ADUSE ASISTENTEI MEDICALE

Dragi sibieni,

Trăim zile în care, din păcate, fiecare dintre noi suntem puși la încercare, zile în care, mai mult ca niciodată, ne temem pentru viața noastră și a celor dragi. Ca să facem față, ca să trecem cu bine peste asta, e nevoie de multă rațiune și mai ales de un comportament serios și responsabil.

E omenește să ne gândim la siguranța noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm și să fim atenți la ce se întâmplă în jur, e omenește până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente și ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărțuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligații profesionale. 

E de neînțeles și este chiar revoltător cum, în contextul atâtor oameni care-și pun la dispoziție proprietățile gratuit pentru cei care luptă pentru viața și sănătatea noastră, un vecin poate încerca să îngrădească accesul celui de alături (cu care trăiește de o viață) la proprietatea sa, pentru că este medic sau asistentă medicală. 

Iată de ce fac acum un apel la conștiință, la normalitate și rațiune, înainte de a face un apel la lege.

Protejarea, încurajarea și chiar răsplătirea personalului sanitar nu este doar o obligație a autorităților, ci un semn de normalitate din partea fiecărui sibian, o obligație de conștiință a fiecăruia dintre noi. 

Suntem în această situație cu toții și trebuie să acționăm în scopul binelui comunității, toți, fără excepție. Trebuie să o facem împreună, fiindcă nu există salvare individuală! Și mai trebuie să o facem cu decență! Să acționăm astfel încât, atunci când totul se va fi terminat, să ne putem privi în ochi unii pe ceilalți! 

Sper din tot sufletul că nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi! Însă, dacă va fi, vă asigur că nici unul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile și că toleranța noastră va fi ZERO față de orice acțiune care amenință sau pune în pericol corpul medical și pe toți cei care luptă pentru viața și viitorul nostru.

Source

]]>
https://orademedias.ro/cazul-asistentei-medicale-din-sibiu-jignita-de-vecini-toleranta-va-fi-zero-fata-de-oricine-ameninta-sau-pune-in-pericol-corpul-medical/feed/ 0
CJ Sibiu lansează platforma centralizată entralizată de informare și comunicare #SolidariPentruSibiu https://orademedias.ro/cj-sibiu-lanseaza-platforma-centralizata-entralizata-de-informare-si-comunicare-solidaripentrusibiu/ Tue, 31 Mar 2020 17:03:54 +0000 https://www.oradesibiu.ro/2020/03/31/cj-sibiu-lanseaza-platforma-centralizata-entralizata-de-informare-si-comunicare-solidaripentrusibiu/ Pentru a întări răspunsul sistemului medical județean la starea de urgență generată de noul coronavirus, Consiliul Județean Sibiu a alocat suma de 2 milioane de lei către Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu pentru dotarea cu materiale și echipamente. Alte 3,6 milioane de lei s-au investit de către spital în extinderea secției de Anestezie și […]]]>

Pentru a întări răspunsul sistemului medical județean la starea de urgență generată de noul coronavirus, Consiliul Județean Sibiu a alocat suma de 2 milioane de lei către Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu pentru dotarea cu materiale și echipamente. Alte 3,6 milioane de lei s-au investit de către spital în extinderea secției de Anestezie și Terapie Intensivă. Efortul financiar al autorităților este completat zilnic cu generozitate de foarte multe persoane fizice și entități private.

Pentru a face vizibilă această mobilizare generală, Consiliul Județean Sibiu lansează platforma centralizată de informare și comunicare #SolidariPentruSibiu, pe care o puteți accesa de pe pagina principală a site-ului cjsibiu.ro.

#SolidariPentruSibiu este o platformă de informare, comunicare și acțiune, inițiată de Consiliul Județean Sibiu, pentru situația de criză cu care ne confruntăm, situație generată de răspândirea COVID-19.

Folosind #SolidariPentruSibiu poți face o propunere, poți oferi o donație, poți semnala o nevoie stringentă sau o situație umanitară în care ar trebui intervenit de îndată. Platforma include informații oficiale, situația fondurilor direcționate către spital și modul în care ele se utilizează, centralizarea nevoilor identificate la nivelul județului Sibiu și inițiativele comunitare active în județ.

Puteți contacta #SolidariPentruSibiu prin telefon la numărul 0786 887 589 precum și prin e-mail, la adresa solidari.sibiu@cjsibiu.ro.

„Facem astfel mai transparent răspunsul la nevoile celor care luptă contra cronometru împotriva răspândirii virusului, precum și acțiunile civice pornite de oameni extraordinari din proprie inițiativă. Suntem recunoscători că mii de sibieni și sute de companii au devenit solidari pentru a limita epidemia.

Mulțumesc tuturor voluntarilor, companiilor și instituțiilor care s-au implicat activ în acțiuni de combatere și limitare a efectelor COVID-19. Va fi nevoie și mai departe de implicarea fiecăruia dintre noi!”  a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Source

]]>