Vremea se va încălzi, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne ridicată mai mult în timpul acestei săptămâni, până spre data de 27 aprilie, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 22 aprilie – 5 mai.

În Transilvania, în primele două zile de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod normal şi mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul valorii de 13 grade, apoi se va încălzi semnificativ până în data de 26 aprilie, cu o medie regională de 23 de grade.

Va urma o nouă răcire în zilele de 27 şi 28 aprilie, când media prognozată a maximelor va fi în jur de 19 grade. În a doua săptămână, regimul termic va avea uşoare fluctuaţii, iar maximele termice se vor încadra între 19 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 30 aprilie.

Temperaturile minime vor fi scăzute în primele două zile ale intervalului, cu o medie în jur de două grade, apoi vor creşte până în 27 şi 28 aprilie la o medie de 7 grade. În 29 şi 30 aprilie, mediile nocturne vor scădea la 5 – 6 grade, iar, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile vor fi nesemnificative, temperaturile minime oscilând între 6 şi 7 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii extinse şi mai important cantitativ, cel mai probabil, în 23 şi 27 aprilie, mai puţin în zilele de 24 şi 25 aprilie, când şansele de ploaie sunt foarte reduse.

Publică un comentariu

Comentariu