Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului și cu sprijinul părintelui protopop al Mediasului, Ioan Ovidiu Găban, Parohia Ortodoxă Agârbiciu a organizat cu succes a doua ediție a unui atelier de pictat icoane pe sticlă.

Evenimentul a avut loc în cadrul Cercului Misionar Valea Buii, cu sprijinul Primăriei Axente Sever și în colaborare cu Școala Gimnazială Axente Sever, care a contribuit semnificativ prin implicarea directorului și a cadrelor didactice. Activitatea desfășurată în Căminul Cultural Agârbiciu a reunit peste 130 de copii cu vârste între 6 și 15 ani, provenind din 5 parohii: Agârbiciu, Șoala, Axente Sever, Șeica Mică și Calvaser, sub îndrumarea dascălilor, preoților și preoteselor din cadrul Cercului Misionar.

Procesul de pictare a icoanelor a fost însoțit de rugăciuni și a adus bucurie în rândul copiilor, oferindu-le oportunitatea de a învăța lucruri noi și de a se implica activ într-o activitate spirituală și artistică.

La finalul evenimentului, părintele Alexandru-Rareș Armie a adus mulțumiri copiilor, oficialităților, dascălilor și tuturor celor implicați în realizarea și desfășurarea atelierului.

Publică un comentariu

Comentariu