Posted inEvenimente

Investiție de peste 12 milioane de lei la Jandarmeria Sibiu. Au fost cumpărate două autospeciale noi

Jandarmii sibieni au primit în dotare o autospecială marca JEEP WRANGLER RUBICON și o autospecială marca SSANGYONG MUSSO GRAND.

În urma parteneriatului dintre Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Salvamont, o autospecială marca Jeep Wrangler Rubicon achiziționată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, prin proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale”, a fost distribuită Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Această autospecială de înaltă performanță dotată cu remorcă specială pentru transportul câinilor de serviciu, utilizați în misiuni de căutare – salvare, aparatură și echipamente de prim – ajutor sporește eficiența intervenției și contribuie la asigurarea securității cetățenilor în situații de urgență.Autospeciala marca SSANGYONG MUSSO GRAND este prevăzută cu dotări performante, menite a asigura intervenția rapidă și eficientă în cazul situațiilor de urgență.

Autovehiculul este prevăzut cu ecran de afișare a unor mesaje de avertizare a populației, camere cu termoviziune, precum și echipament care să asigure accesul în zone impracticabile. Acesta face parte dintr-un lot de 51 de autospeciale achiziționate de Jandarmeria Română în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială, valoarea totală a achiziției fiind de 12,88 milioane de lei.