Dumbrăveniul se confruntă cu o adevărată problemă atunci când vine vorba despre asistații social. O recunoaște chiar primarul Emil Dârloșan. Acesta spune că ar tăia fondurile pentru această categorie socială.

Primarul PSD din Dumbrăveni spune că dacă ar putea lua această decizie, ar opri ajutoarele sociale și le-ar condiționa. ”Din punctul meu de vedere aș opri toate ajutoarele sociale și le-aș reglementa în funcție de prezența la școală a copiilor. Reabilităm școlile, grădinițele, le dăm mâncare la copii numai să meargă, aș și prelungi grădinița, să o fac de 8 ore. Până alocațiile și ajutoarele sociale se ridică de către părinți și 70% merg pe țigări și alcool nu se va rezolva nimic. Aici trebuie lucrat și aici trebuie lucrat și condiționat”, spune primarul Emil Dârloșan.

Acesta crede că o soluție este și construirea unor case de tip familial, unde cei asistați social pot fi mai ușor monitorizați. ”Am depus două cereri de finanțări pentru case sociale fiindcă acolo unde trăiesc sunt 6,7, 8 inși într-o cameră și vrem să cumpărăm niște teren pentru că cred că asta e singura soluție- case sociale de tip familial, iar o construcție de felul asta poate fi transformată într-o grădiniță, într-o școală, iar astfel îi ai sub control. Iar prezența în instituțiile de învățământ este obligatorie. Se vede cât contează un an de creșă a unui copil care apoi merge la grădiniță. contează socializarea, contactul cu oamenii. De aici trebuie pornit, trebuie aduși la un nivel la care să te poți înțelege cu ei și de aici se pornește, de devreme”, este de părere primarul.

Publică un comentariu

Comentariu