În perioada 17-19 septembrie, Mediașul va fi gazda celei de a treia ediție a festivalului Weinfest. Participanții la eveniment vor fi martorii unui moment istoric al industriei viniviticole naționale.

Organizatorii Weinfest dedică ediția anului 2021 sărbătoririi Centenarului Feteascăi Regale. Acest soi care a fost numit astfel în urmă cu un secol de Ambrosi de la Mediaș, pionier al replantării viilor europene de la începutul secolului al XX-lea. Cu această ocazie, curioșii vor putea afla istoria soiului prin intermediul unei prezentări din cadrul evenimentului sau urmărind transmisiile live de pe pagina de socializare.

Sâmbătă, 18 septembrie, va avea loc și proclamarea Zilei Internaționale de Fetească Regală. Acest eveniment va fi o premieră națională pentru că acest soi de viță autohtonă va fi primul sărbătorit astfel. Ziua proclamată va fi 3 iunie, dată care coincide cu Ziua Municipiului Mediaș.

Printre experiențele speciale care vor delecta participanții se numără: deustările, muzica live, surprize din lumea vinului, live cooking show, lansări de carte, expoziții, dar și masterclass-uri de vinuri.

Accesul la eveniment este limitat de organizatori pentru condiții pandemice, în exterior la maximum 500 de persoane/zi.

Accesul la Masterclass-uri se face în limita a 25 de persoane cu distanțare socială, sub rezerva prezentării dovezii schemei complete de vaccinare cu minim 14 zile înainte de eveniment, un test cu maxim 48 de ore înainte de eveniment sau testare rapidă la fața locului.

Biletele se pot achiziționa online, în premieră pentru un eveniment desfășurat în municipiul Mediaș, de pe site-ul Eventim

https://www.eventim.ro/ro/bilete/weinfest-medias-2021-piata-castelului-567626/event.html

Join the Conversation

1 Comentariu

  1. Primaria Medias, adica primarul, ar trebui sa se mai uite si la buruienile care impanzesc trotuarele strazilor din interiorul zidurilor cetatii.
    ACEASTA SPRE DELICIUL TURISTILOR , MAI ALES CEI STRAINI, CARE NE „LAUDA” GOSPODARUL.
    MERGETI IN CENTRU LA POARTA PRIMARIEI VECHI SI RIDICATI PRIVIREA SPRE SPLENDOAREA STEAGURILOR CARE FALFAIE ZDRENTUITE IÑ BATAIA VANTULUI (SAU IN BATAIE DE JOC).

Publică un comentariu

Comentariu