Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu au acționat sâmbătă, pe Drumul Național 14 pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, cu mai multe aparate radar în sistem cascadă.

Potrivit reprezentanților IPJ Sibiu, activitățile de sâmbătă au vizat totodată legalitatea activității transportului de persoane, dar și a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite de legea 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.
„În acțiune au fost angrenați și polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Mediaș și Poliției Orașului Copșa Mică. Au fost utilizate atât echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive” se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.
În cadrul acțiunii au fost reținute 11 permise de conducere, valoarea amenzilor aplicate depășind 26000 lei. În continuare polițiștii rutieri vor fi prezenți pe șoselele de pe raza întregului județ, pentru reducerea riscului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.
Polițiștii rutieri recomandă ca în această perioadă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept.

Publică un comentariu

Comentariu