Ora de Mediaș
Știri în direct

Adrian Volintiru: ”Nu există plan de scumpire, ieftinire sau păstrare a prețului gazelor”

0

Miercuri, 5 septembrie 2018, la Mediaș a avut loc o conferință de presă la care a participat și directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă Romgaz are în plan majorarea prețurilor la gaze în următoarea perioadă, directorul general al societății, Adrian Volintiru, a răspuns:

”Nu există un asemenea plan. Nu există decât Romgaz care este un jucător pe o piață liberă. Nu există plan de scumpire, ieftinire sau păstrare a prețului. Romgaz trebuie să se alinieze regulilor economiei de piață și se aliniază”.

Volintiru a mai spus că la consumatorii casnici, Romgaz are cele mai mici prețuri din Europa.
”Noi sperăm că nu (vom scumpi – n.r.), dar vom vedea. Romgaz, dacă vă gândiți subliminal la consumatorii casnici, are cele mai mici prețuri posibile în Europa și acestea sunt cifre oficiale (…) România are cele mai mici prețuri pentru consumatori casnici din Uniunea Europeană”, a mai spus Volintiru.

La rândul său, directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat că nivelul de înmagazinare de gaze naturale al Romgaz este astăzi la cota de 85% din programul pe care îl are de îndeplinit conform cerințelor ANRE.

”Nu anticipăm a avea dificultăți în a îndeplini întreaga sarcină până la finalul ciclului de înmagazinare, dimpotrivă, o să depășim nivelul care e de 384 milioane de metri cubi pentru români”, a spus Rotar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata