Ora de Mediaș
Știri în direct

Amenzi usturătoare pentru munca la negru. Inspectorii au depistat 126 de persoane

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a desfăşurat, în cursul lunii octombrie 2017, 361 de acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 359.500 de lei.

Au fost depistate 126 de persoane care desfășurau muncă fără forme legale, din care 106 doar la o societate cu activitate în domeniul fabricării de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule.

Pentru muncă fără forme legale, 5 operatori economici au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 320.000 de lei. Au fost depistați 106 lucrători fără forme legale la o societate cu activitate în domeniul fabricării de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule, 14 la o societate cu activități ale bazelor sportive, 3 la un operator economic cu activități în domeniul construcțiilor, 2 la o societate cu activități de întreținerea și repararea autovehiculelor și unul la o societate cu activitate de plasare forță de muncă.

Pentru alte deficiențe depistate de inspectorii de muncă în timpul celor 199 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 33.500 de lei.

În aceeaşi perioadă, pentru deficiențe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Angajatori cu activități în domeniile agricultură, industria componente auto, industria textilă, colectare deșeuri, construcții și comerț, au comunicat către I.T.M. Sibiu 18 evenimente soldate cu incapacitatea temporară de muncă a 18 lucrători din care, în urma cercetărilor, 11 au fost deja încadrate ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 162 de controale în domeniu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet