Legea 357/2022 a stabilit explicit că începând cu 1 aprilie 2023 se vor majora tarifele de transport și distribuție gaze și energie electrică. Chiar dacă oficial se prezintă că această acțiune, nu va afecta consumatorii, în realitate vor exista creșteri de prețuri pentru unii consumatori.

Vom prezenta cum va afecta modificarea tarifelor de distribuție energie electrică situația clienților hidroelectrica, subliniind aici și un aspect anormal. Consumatorii Hidroelectrica care în luna martie 2023 le au expirat contractele de furnizare energie electrică au fost tratați în mod diferit, au fost consumatorii care au primit o Notificare și li s-au prelungit contractele unde vor avea prețuri majorate pentru energia electrică cu 12% (exclusiv tarifele de distribuție) și  alți consumatori care nu au primit nici o Notificare și li s-a prelungit ”automat” contractual fără nici o creștere de preț!

În situația consumatorilor care au primit Notificare de la Hidroelectrica, respectiv de la 1 aprilie 2023 au atât o creștere de preț la energia marfă, cât și la tarifele de transport și distribuție creșterile de preț se prezintă astfel:

În situația consumatorilor care nu au primit Notificare de la Hidroelectrica, s-a prelungit ”automat” contractul fără creșteri de preț pentru energia marfă,  respectiv de la 1 aprilie 2023 au doar o creștere de preț urmare a creșterii tarifelor de transport și distribuție, și avem următoarea situație:

Este important de precizat că în situația în care, consumul de energie lunar este sub 100 kWh, atunci indiferent cât este majorarea realizată. se va achita prețul plafonat de 0,68 lei/kWh cu TVA inclus, respectiv dacă consumul de energie lunar este sub 255 kWh, atunci indiferent cât este majorarea realizată se va achita prețul plafonat de 0,8 lei/kWh cu TVA inclus, 

Publică un comentariu

Comentariu