Sâmbătă 13 aprilie a debutat la Râșnov prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă (CNVC). Este vorba de o competiție de automobilism în care fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare.

La competiția de la Râșnov, intitulată Trofeul Râșnov powered by Pro-X, a luat startul și Andreea Roșca din clasa a X-a Științe Sociale. Axentista noastră este legitimată la CSM Mediaș la secția de Automobilism Sportiv și s-a aflat la debutul Campionatului Național de Viteză în Coastă, concurând pe o mașină Renault Clio. Andreea a concurat la grupa 7B rezervată juniorilor și debutanților. Sportiva medieșeană devine oficial cea mai vitezistă șoferiță din județul Sibiu, ea neîmplinind încă vârsta de 17 ani.

Pentru Andreea Roșca urmează luna viitoare la Rânca o nouă etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, iar apoi în iunie va participa cu siguranță la Mediaș la etapa a treia.

Visul axentistei noastre este să devină un pilot experimentat, să calce pe urmele unchiului ei Florin Roșca și să aibă cât mai multe competiții la activ. Îi dorim mult succes sportivei legitimate la CSM Mediaș și cât mai multe victorii în acest domeniu al sporturilor cu motor.

Campionatul Național de Viteză în Coastă se desfășoară sub patronajul Federației Române de Automobilism Sportiv și fiecare sezon competițional cuprinde cel puțin 6 etape. În acest an se vor mai desfășura etape la Rânca, Mediaș, Harghita, Reșița și Sinaia.

Publică un comentariu

Comentariu