Spitalul Municipal din Mediaș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu sunt într-un proiect de aproape 5 milioane de lei.

Cele trei spitale din județul Sibiu vor avea banii necesari pentru a achiziționa echipamente medicale și pentru îmbunătățirea cetățenilor la servicii medicale de urgență performante.

Valoarea totală a acestui proiect este de 4.787.988,31 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 4.692.228,57 de lei, respectiv 98% din valoarea eligibilă a proiectului, aproximativ 1.007.262 de euro.

Prin acești banii se vor moderniza și tehnologiza la nivel European infrastructurile sanitar deficitare, care utilizează în continuare aparatura uzată fizic și moral.

Achiziția noilor echipamente va crește numărul persoanelor, cât și numărul serviciilor medicale oferite, îmbunătățind starea de sănătatea publică la nivel naţional, regional și local.

Vor fi achiziționate paturi medicale noi, aparatură de mamografie, ecografie, aparate noi de radio-diagnostricare, anestezie, ventilație, pompe pentru perfuzii, electrocauter, monitor funcții vitale, aparat de încălzire produse din sânge și altele.

Prin repararea vechilor aparate, pot apărea indirect și erori de diagnostic care fac necesară apelarea la explorări suplimentare, influenţând în mod negative fondurile disponibile pentru asistența medical sau ambulatorie.

Cele trei unități medicale își vor dezvolta infrastructura sanitară, prin investiții în necesare infrastructurilor sanitare, reducând inegalitățile în ce ace privește starea de sănătatea publică și îmbunătăţind accesul bolnavilor la serviciile medicale de calitate.

Publică un comentariu

Comentariu