Ora de Mediaș
Știri în direct

Arbitrii din județul Sibiu au intrat în grevă – Sunt neplătiți de șase luni

Gravele probleme generate de cei de la AJF Sibiu, i-au determinat pe arbitrii să decidă să protesteze și să se declare indisponibili pentru partidele programate pe 1 si 2 iunie 2019, în liga a 4-a și a 5-a a județului.

Mai mulți arbitrii au semnalat către Ora de Sibiu, faptul că Asociația Județeană de Fotbal Sibiu are restante de peste 100.000 de lei catre aceștia, ultima etapă plătită fiind din 30 noiembrie 2018.
„Arbitri sunt neplatiti, iar AJF condus de Traian Marcu nu face nimic pentru apararea lor. Deseori jucatorii lovesc arbitri, iar sanctiunile sunt minime, derizorii. In conditiile acestui tratament generat de neplata si de lipsa sigurantei la meciuri, aproximativ 60 de arbitri au ales sa se dea indisponibili in aplicatia AJF Sibiu pentru a nu putea sa fie delegati fara voia lor la meciuri in etapa din weekendul 1-2 iunie 2019”, ne-a explicat un arbitru sibian.

Se pare că marea majoritate a echipelor au platit, fonduri la AJF pentru plata baremurilor, dar mai mult ca sigur problema consta in proasta gestiune a banilor de catre cei de la AJF Sibiu.

„De fiecare data cand cineva din lotul de arbitri intreaba de bani, toata lumea din conducerea fotbalului sibian se face ca ploua. Mai mult ca sigur, daca nu vor gasi arbitrii sa se duca gratis la meciuri, conducerea AJF va face presiuni asupra Comisiei Judetene de Arbitri pentru a convinge lotul de arbitri sa renunte la protest”, mai spun arbitrii care ne-ay semnalat problema.

Ion Dima, președintele Asociației Referee Sibiu confirmă și el că sunt restanțe către arbitri, dar dă vina tot pe politic: „Peste 95 la sută dintre echipele din localitățile mici sunt subvenționate din resurse locale. Dar chiar dacă se termină luna mai, sunt Primării care nu și-au făcut încă bugetul pe 2019! Așa s-a ajuns la acestă situație.

Au dreptate și arbitrii, fiindcă nu și-au primit banii. Ar mai fi patru etape restanță. Suntem cam la limită pentru acest week-end dar, dacă va fi nevoie, un arbitru care conduce un joc la liga a 4-a sâmbătă poate să arbitreze apoi și duminică. Iar dacă nu, mai avem 13 arbitri de liga a 3-a, disponibili. O să se poată asigura arbitrajele pentru 1-2 iunie”.

Baremul oficialilor la liga a 4-a
Arbitru: 125 lei net
Asitenți: câte 100 lei net
Observator: 75 lei

Baremul oficialilor la Liga a 5-a
Arbitru: 100 lei
Asistenți: câte 75 lei
Observator: 75 lei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet