Ora de Mediaș
Știri în direct

Asistenta șefă de pe secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu, în scandal cu restul angajaților

0

Asistentele, infirmierele, brancardierii și asistenta șefă de la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu se află într-un scandal de proporții. Se pare că șefa de la Terapie Intensivă este acuzată că se comportă ca un dictator.

Cazul a ajuns în atenția comisiei de Etică, Deontologie medicală și discplină a spitalului, asistenta șefă fiind sancționată cu un avertisment scris.

„Este vorba despre o situație conflictuală în cadrul Secției Clinice ATI între o parte dintre angajații acesteia (asistente, infirmiere, brancardieri) și asistenta șefă a secției. Situația a fost generată de o serie de aspecte organizatorice care au provocat nemulțumiri. În urma sesizărilor, conform procedurilor a fost demarată o anchetă internă și s-a întrunit Comisia de Etică, Deontologie medicală și disciplină a spitalului care a cercetat toate aspectele cazului și a propus sancționarea cu avertisment scris a asistentei șefe a secției ATI, pentru problemele identificate”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

De asemenea, comisia a solicitat medicului șef al secției să reevalueze activitatea asistentei șefe. În cursul zilei joi a avut loc și o ședință cu toți angajații secției, medicul șef și conducerea spitalului, unde au fost rediscutate aceste probleme, astfel încât să fie identificate soluțiile legale pentru dezamorsarea acestei situații conflictuale.

„În acest sens, va avea loc o nouă întrunire a Comisiei de etică, după parcurgerea etapelor de convocare a membrilor. Precizăm că această situație nu a afectat calitatea actului medical iar pacienții secției au fost tratați corespunzător”, mai spune Todăriță.

Cazul a ajuns și în atenția conducerii spitalului, care dorește „asigurarea unui climat profesional optim pentru derularea activității medicale în cele mai bune condiții”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata