În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 107 forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost controlate 1.848 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 93 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 147 de  mijloace de transport, din care 78 de  mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 123 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei, din care 122 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 18 pasageri și 4 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 298 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

În data de 23.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 31 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19. S-au identificat 5 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 5 avertismente.

 

În cursul zilei de 23 octombrie a.c., 29 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș, pe raza comunei Racovița și a satelor Scoreiu, Colun, Nou Român. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

Publică un comentariu

Comentariu