Peste 900 de candidați, absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a din județul Sibiu, vor susține examenul national de Bacalaureat,  sesiunea  16 august – 3 septembrie 2022

Marți, 16.08.2022, debutează sesiunea august – septembrie 2022 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 965 de candidați.

Examenul începe marți, 16 august 2022, cu proba E.a) la limba și literatura română. Miercuri, 17 august, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), joi 18 august se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar vineri 19 august va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă. În perioada 22 – 29 august 2022 se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice și digitale, conform OME nr. 5.151 din 30.08.2021.

Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 3 de centre de examen: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (352 candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (361 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (252 candidați).

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 31 august, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2022 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 3 septembrie 2022.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări, foi volante care nu au aplicate ștampila centrului de examen pe ele, memoratoare, hărți etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, căști audio etc.).

Publică un comentariu

Comentariu