Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au constatat și o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor.

În fapt, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 19.10.2020, în jurul orei 12:30, la o clinică medicală din municipiul Mediaș, s-a prezentat o persoană care ar fi afirmat în public că dorește să îți ridice personal rezultatul testului privind virusul SARS CoV-2, fiind anunțat telefonic că este confirmat pozitiv.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului nu l-au mai găsit la clinică pe bărbat, însă în urma verificărilor i-au stabilit identitatea, precum și faptul că acesta (un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Copșa Mică) în urma efectuării unei serii de analize medicale, în data de 15.10.2020 a fost confirmat pozitiv cu virusul SARSCoV-2 (confirmare făcută on-line).

La data de 19.10.2020, deși avea cunoștință de rezultatul pozitiv al testului, acesta s-a prezentat la clinică pentru a-si ridica buletinul de analiză, iar ulterior la Spitalul Clinic Județean Sibiu pentru investigații amănunțite, prin aceasta punând în pericol sănătatea celorlalte persoane aflate în interiorul clinicii.

În baza acestor date și informații, polițiștii Biroului Ordine Publică Mediaș s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterea bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 cod penal.

Publică un comentariu

Comentariu