FOTO arhivă

Un bărbat de 32 de ani, din Hoghilag este cercetat penal după ce a tăiat ilegal arbori din extravilanul localității. Sibianul a fost amendat cu 2.000 de lei după ce a fost prins cu un metru cub de material lemnos.

”La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 20,00, în localitatea Hoghilag, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic în vârstă de 32 de ani, în timp ce, cu ajutorul unui atelaj hipo, transporta cantitatea de 1 mc de material lemnos, stejar și carpen, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către polițiști s-a constatat că, în seara zilei de 8 februarie a.c., bărbatul ar fi tăiat și sustras materialul lemnos din zona împădurită a localității Hoghilag, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de material lemnos, iar la data de 9 februarie, în baza administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.” transmite Elana Walter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în zonă.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Publică un comentariu

Comentariu