Un bărbat a fost reținut de poliție după ce a publicat un filmuleț pe TikTok în timp ce amenința un politist din Sibiu. Surcel Adrian din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu l-a supărat zilele trecute, după ce a prins un bărbat care fura dintr-un magazin.
Filmulețul de pe TikTok a strâns multe comentarii și vizualizări, insă la scurt timp postarea a fost ștearsă.
”Întrucât postarea privind intervenția unui polițist aflat în timpul liber a împărțit platforma de social media în 2 tabere, considerăm că se impun câteva precizări:
Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române stabilește foarte clar în art. articolul 28 alin. (4) faptul că „Poliţistul este obligat să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor sale de serviciu şi a competenţei teritoriale a unităţii din care face parte, când ia cunoştinţă de existenţa unei infracţiuni flagrante (…)”.
În ceea ce privește postarea tendențioasă și amenințătoare la adresa colegului nostru, exprimată într-un video pe o rețea de socializare, trebuie să corectăm anumite opinii exprimate în spațiul public și vă asigurăm că ne-am autosesizat de îndată și totodată, am sesizat cu celeritate Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, fapta fiind încadrată infracțiune de ultraj.
Precizăm că autorul este în acest moment în custodia polițiștilor sibieni, urmând a fi prezentat procurorului de caz care va dispune măsurile legale ce se impun.
În ceea ce privește comunicarea publică, precizăm că acest atribut ne revine exclusiv, iar prin intermediul persoanele autorizate, informăm corect și la momentul oportun despre cazurile aflate în instrumentarea polițiștilor sibieni.” a transmis Poliția Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu