În data de 12 octombrie 2017, de la ora 14.45, în Sala de ședințe Daniel Thellmann din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș va avea loc finala concursului de lectură „Bătălia Cărților“ și vom afla cine va reprezenta orașul nostru la începutul anului 2018.

La competiția națională organizată de către Biblioteca Județeană,,O. Goga’’ din Cluj Napoca. Până acum au avut loc două ateliere de lectură și dezbatere, în cadrul cărora participanții la acest concurs au expus cărțile preferate și au adus argumente prin care săstimuleze lectura în rândul tinerilor.

Vor fi acordate premii pentru cele mai bune carnete de lectură și cea mai frumoasă fișă de lectură a anului 2017. De asemenea, va fi aleasă cartea anului, iar participanții se vor întrece în cadrul dezbaterii: Convinge-mă să citesc !

Finaliștii vor răspunde la întrebările adresate de către juriul format din reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu și vom afla cine sunt cititorii care vor realiza o pledoarie pentru carte și cine va convinge până la finalul anului, alți doi tineri să citească cartea respectivă.

Pentru a prezenta cărțile din cadrul acestui concurs în fața unui public interesat vă invităm să îi susțineți pe elevii participanți, astfel încât fiecare elev să aibă o echipă formată din zece susținători, care să participe alături de el la Marșul Cărții pe traseul Piața Regele Ferdinand I, Str. Petofi Sandor – Piața Corneliu Coposu, joi, 12 octombrie, ora 14.30.

Participanții vor porni din fața Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’, cu afișe, cu pancarde, cu stegulețe și cu bannere colorate. Elevii își vor pune în valoare talentul artistic și vor dezvălui cele mai interesante momente din cărțile citite, atât pentru a realiza materialele de promovare pentru Marșul Cărții, cât și pentru a se pregăti pentru dezbaterea ,,Convinge-mă să citesc !’’, care va avea loc în Sala de sedințe Daniel Thellmann din cadrul Primăriei Muncipiului Mediaș.

Înscrierea la acest concurs a adus copiilor o serie de competențe: înțelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente și interpretări  proprii în scris și oral în cadrul atelierelor și dezbaterilor organizate până acum.

Publică un comentariu

Comentariu