În ultima perioadă persoanele în vârstă sunt tot mai des păcălite de șarlatani prin metoda ”accidentul”.

Politiștii recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident rutier și are nevoie de bani pentru intervenții medicale urgente.

La data de 6 martie 2019, în jurul orei 01:00, o femeie de 70 de ani, din localitatea Tălmaciu, a fost înșelată cu suma de 2,400 de dolari și 100 de euro.

În fapt, la data de 6 martie a.c., în jurul orei 01,00, femeia a fost apelată pe telefonul fix de către o femeie care s-a dat drept fiica ei și care, plângând și agitată pentru a-i induce victimei o stare de panică, i-a transmis că a fost implicată într-un accident rutier în Spania și că are nevoie de suma de 17.000 de euro pentru ”rezolvarea situației”.

Ulterior, a fost contactată pe telefonul mobil de către un bărbat care s-a prezentat drept procuror și care i-a transmis femeii că va veni la domiciliul acesteia pentru a ridica banii.

Sub imperiul emoțiilor puternice generate de cele aflate, femeia s-a întâlnit cu o persoană necunoscută de sex masculin și i-a înmânat suma de 2.400 dolari şi 100 euro. În jurul orei 01,30, când a înțeles că a fost victima unei înșelăciuni, femeia a sesizat polițiștii, relatând cele petrecute.

În cauză, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

 

Publică un comentariu

Comentariu