Anul Nou vine cu scumpiri în lanț. Țigările, băuturile alcoolice și asigurările auto obligatorii ne vor costa mai mult de la 1 ianuarie.

De anul viitor, românii vor plăti mai mult pentru o masă la restaurant și pentru cazarea la hotel. Pentru aceste servicii, TVA-ul crește de la 5% la 9%, relatează Digi24.

Alexandru Muntean – manager cherhana: E foarte dificil, fiindcă toate aceste majorări vin într-o perioadă în care oricum toate celelalte materii prime, utilități, chirii ș.a.m.d. sunt deja foarte sus. Și singurul care va suporta într-un final toate lucrurile astea este clientul final. Te gandești foarte mult dacă să mai iesi în oraș, să mai servești masa sau nu.

Românii vor plăti mai mult și pentru vicii. Accizele la țigări vor crește, iar cele electronice vor fi taxate pentru prima dată în toată Uniunea Europenă.

Mai scumpe vor fi și alte plăceri vinovate. TVA-ul pentru băuturile carbogazoase cu zahăr va crește de la 9% la 19%. La fel și pentru berea fără alcool.Asigurările RCA se vor scumpi, deoarece companiile de asigurări sunt obligate, de anul viitor, să achite contribuții mai mari către Fondul de Garantare.

Publică un comentariu

Comentariu