FOTO arhivă

Prețul la motorină și benzină a crezut în ultimele zile, iar Guvernul pare să i-a în calcul reintroducerea comepnsării de 50 de bani la carburanți.

Potrivit unor surse, la nivelul guvernului vor începe discuții despre o posibilă reintroducere a compensării de 50 de bani pe litru de carburant abia atunci când motorina va depăși pragul de 8,5 lei pe litru, scrie Digi24.

Prețurile carburanților au început să crească din data de 14 ianuarie. În prezent, un litru de benzină costă, în medie, 6,59 de bani, iar un litru de motorină se vinde, în medie, cu 7,74 de lei.

Comparând prețurile carburanților de la finalul anului cu cele de astăzi observăm o creștere de 57 de bani la litru pentru ambele tipuri de carburant. Așadar, putem spune că în doar câteva săptămâni prețurile au recuperat reducerea din fosta compensare acordată de stat.

Vedem aceste prețuri mai mari deoarece prețul petrolului Brent a crescut: pe 4 ianuarie cotația era de 78 de dolari pe baril, iar în prezent este de 87 de dolari pe baril. Este un semn că termerile privind recesiunea s-au atenuat la nivel global, iar din acest motiv vedem o cerere mai mare pentru hidrocarburi.

Publică un comentariu

Comentariu