Societatea de transport public din Mediaș, Meditur S.A a transmis oficial prețul biletelor și abonamentelor din acest an.

Prețul bitelelor și abonamentelor a fost majorat începând cu data 1 ianuarie. Medieșenii vor plăti pentru un bilet cu două călătorii 4 lei în loc de 3 lei, iar un abonament pe toate liniile costă 45 de lei în loc de 42 de lei.

Această majorare se datorează creșterii prețurilor la unități, scumpirea energiei electrice, a RCA-ului cât și a pieselor de schimb.

Locuitorii municipiului Mediaș, vor plăti în plus cu 50 de bani pentru o călătorie cu mijloacele de transport ale societății Meditur SA.

„Factorii care influenţează costurile societăţii sunt de două feluri interni şi externi, astfel că dacă ar fi să analizăm managementul societăţii se poate constata că deşi cheltuielile de funcţionare, de administrare ale acesteia au scăzut faţă de anii precedenţi, în ceea ce priveşte costurile cu influenţa externă mediului societăţii respectiv creşterile succesive ale salariului minim pe economie în perioada analizată februarie 2013 – ianuarie 2019 sunt crescute cu aproximativ 280%, adică salariul minim pe economie era de 750 lei în anul 2013 şi de 2.080 lei astăzi la acest moment. Ori pentru prestatorii de servicii, diferit faţă de operatorii economici care lucrează în producţie sau comerţ, ponderea cheltuielilor cu munca vie din totalul cheltuielilor înregistrate este una importantă, în procent de aproximativ 50%.” spun reprezentanții Meditur SA

Publică un comentariu

Comentariu