Ora de Mediaș
Știri în direct

Bugetul comunei Axente Sever pentru anul 2020 a fost aprobat – Ce investiții urmează

Joi, 20 februarie 2020, a avut loc ședința ordinară pe luna februarie a Consiliului Local Axente Sever, care s-a desfășurat în sala de ședințe a Primăriei.

Principalul punct de pe ordinea de zi a ședinței a fost proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului local al comunei Axente Sever pentru anul 2020.

La ședință, a participat și președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale și membri ai comunității (directorul Școlii Gimnaziale Axente Sever- domnul Constantin Dumitru, directorul Centrului de Plasament Agârbiciu – doamna Cornelia Dan, șeful Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever – domnul Aurel Toșu, preoți din comună, agenți economici și domnul Ion Gabor – cetățean de onoare al comunei Axente Sever).

Bugetul comunei Axente Sever pentru anul 2020 este de 12.357.000 lei și este structurat astfel încât 62,4% din această sumă este direcționată spre investiții, în special pentru infrastructură, educație și cultură. 504.000 lei sunt bani care au fost alocați de către Consiliul Județean.

Printre principalele investiții se numără reparații capitale la toalete și la bucătăria sălii festive din Axente Sever, lucrări de renovare la curtea Primăriei și la curțile grădinițelor din Axente Sever (pavaje), investiții cuprinse la capitolele „Administrație publică” și „Învățământ”, în valoare de 135.000 lei.

În ceea ce privește capitolul „Cultură, recreere și religie”, sunt planificate, printre altele, reparații capitale la Căminul Cultural din Agârbiciu, amenajarea capelei mortuare din aceeași localitate și amenajarea de locuri de joacă în Axente Sever și Agârbiciu. În total, aceste investiții însumează 373.000 lei.

Peste 450.000 lei sunt alocați pentru branșamente la apă-canal (proiect realizat în parteneriat cu Apa Târnavei Mari Mediaș), pentru realizarea proiectului și a studiilor necesare, precum și obținerea avizelor pentru alimentarea cu gaz a localității Șoala, realizarea PUG-ului comunei Axente Sever și pavarea unui șant comunal.

Nu în ultimul rând, în prima jumătate a acestui an va fi finalizat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 6 Agârbiciu-Șoala (o investiţie pentru care se alocă 6.759.000 lei în anul 2020), se vor asfalta trei străzi din comună cu fonduri de la bugetul local, se vor realiza trotuare noi în comună și se vor întocmi proiectele și documentația tehnică pentru 15 străzi ce urmează a fi asfaltate.

De asemenea, 200.000 lei sunt alocați pentru întocmirea unui proiect și a documentației tehnice pentru realizarea unei centuri ocolitoare, pentru localitățile Axente Sever și Agârbiciu.

La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, i-a felicitat pe primarul comunei Axente Sever şi pe consilierii locali pentru abordarea aleasă în ceea ce privește structurarea bugetului local, apreciind dorința acestora de a pune accentul pe dezvoltarea comunei. De asemenea, doamna Cîmpean a apreciat și faptul că au fost atrase investiții din fonduri nerambursabile, care permit realizarea unor investiții de amploare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet