Aproape 108 milioane de lei vor fi la dispoziția administrației locale din oraș. 76 de milioane de lei reprezintă veniturile la bugetul local iar puțin peste 31 de milioane de lei este excedentul bugetar al anului trecut.

Din bugetul total de 108 milioane de lei, puțin peste 16 milioane de lei se vor regăsi la capitolul servicii publice generale, care include cheltuielile de personal și cheltuielile materiale.

Capitolul Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională au la dispoziție 3,3 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind alocată către Direcției Poliția Locală Mediaș.

36 de milioane de lei se vor acorda cheltuielilor socio-culturare, iar la acest capitol fiind incluse și cheltuielile legate de învătământ, sănătate, dar și banii pentru asistență socială și Direcția pentru Cultură.

25 de milioane de lei se vor aloca capitolului Servicii și Dezvoltarea Publică, Locuințe, Mediu și Ape, iar aproape 27 de milioane de lei vor reveni acțiunilor economice, unde sunt incluși banii pentru transportul, dar și investițiile la străzi.

Reprezentanții administrației locale medieșene vor organiza în perioada următoare și o dezbatere publică asupra bugetului, în cadrul căreia locuitorii orașului își pot expima părerea sau pot propune diferite investiții.

În ceea ce privește aprobarea bugetului municipiului pentru acest an, consilierii locali îl vor discuta la ședința ordinară a acestei luni sau în cadrul unei ședințe extraordinare.

Publică un comentariu

Comentariu