Ora de Mediaș
Știri în direct

Bugetul pe 2021, 7% deficit din PIB

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că bugetul pe anul 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB, ceea ce arată angajamentul pentru consolidarea fiscală, menţionând că este un buget care nu pune frână economiei.
„Am văzut deja discuţii în spaţiul public şi trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei. Politica fiscală rămâne stimulativă în 2021, este adevărat, aşa cum estimăm noi, în prima parte a anului, se va muta către o politică fiscală neutră în a doua parte a anului”, a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern, citat de AGERPRES.
El a menţionat că vor avea loc mai multe discuţii pe buget şi va fi transparent în această privinţă.
Premierul a adăugat că în şedinţa de luni a Executivului a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru reorganizarea Guvernului, având în vedere apariţia a două ministere noi.
„Am avut o şedinţă de Guvern scurtă, era nevoie de o ordonanţă (…) pentru organizarea Guvernului. (…) Apar două ministere noi, sunt câteva agenţii care se mută – Agenţia pentru digitalizarea României se mută de la Guvern, la minister”, a precizat Cîţu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet