foto Arhivă

Primăria Municipiului Mediaș și Federația Română de Automobilism Sportiv vor organiza la Mediaș, duminică, 2 octombrie 2022, pe Hula Baznei, etapa cu numărul 7 din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă.

Cu acest prilej, piloți, cluburi și echipe de top ale automobilismului sportiv românesc se vor întrece la Mediaș în cadrul respectivei etape a Campionatului Național, continuându-se astfel o tradiție mai veche a întrecerilor automobilistice găzduite în orașul nostru și reluată începând cu anul 2017.

Viteza în coastă este una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare. Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu.

Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi.

 

Publică un comentariu

Comentariu