Ora de Mediaș
Știri în direct

Cântărețul sibian de muzică populară, Dumitru Stroie, a murit într-un accident în județul Argeș

Dumitru Stroie era un interpret de muzică populară cunoscut în Sibiu. Făcea parte din ansamblul Junii Jidvei și alături de soția sa interpreta melodii tradiționale. din păcate însă tânărul de numai 30 de ani a murit vineri dimineața într-un accident petrecut în județul Argeș.

Familia sa deține în Capitală mai multe magazine cu produse tradiționale din Mărginimea Sibiului. Acolo se îndrepta vineri dimineața, când a avut loc accidentul, pentru a duce marfă.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO ȘI INFORMAȚII DESPRE ACCIDENT

Dumitru Stroie  s-a născut în Jina. Pe pagina sa de Facebook, pe care o are împreună cu soția sa, și-a exprimat mereu dragostea pentru tradițiile și folclorul românesc. Ultima postare, cu o zi înainte de accident, a fost un colaj cu colinde de Crăciun.

A făcut parte și din Ansamblul Jidvei România, în care a intrat datorită maestrului dirijor Stelian Stoica.

CITIȚI ȘI: Durere după moartea fulgerătoare a cântărețului sibian Dumitru Stroie – ’’A fost un suflet bun’’

Dumitru Stroie a participat și la o serie de festivaluri-concurs de gen din țară, unde a reușit să obțină și câteva premii, după care a început să lucreze la propriile cântece, pentru a-și crea un repertoriu personal.

Acesta era căsătorit cu o colegă cântăreață, Claudia Olaru, cei doi devenind soț și soție la doar două luni de relaţie. „Ne-a unit Dumnezeu. Nimic nu e întâmplător. Am fost la Mănăstirea Găbud şi m-am rugat să îmi găsesc o fată, să îmi fac o familie cât mai repede. Am văzut-o acolo, iar părintele ne-a făcut cunoştinţă”, a povestit Dumitru, la vremea respectivă, pentru Click. Dumitru și-a ajutat familia la magazinul de produse bio sibiene, chipul său fiind desenat chiar pe logo-ul firmei. Acolo lucra împreună cu Claudia, soția lui.

Dumnezeu să îl odihnească!

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet