Rata de infectare în Bazna a trecut, de câteva zile, de pragul de șase cazuri la mia de locuitori. Din acest motiv, de vineri s-au impus restricții dure. Cei mai afectați de aceste noi măsuri sunt oamenii care nu s-au vaccinat. În serile de weekend, între orele 20:00 și 05:00, se iese din casă doar în baza unui motiv întemeiat.

Prefectura Sibiu a actualizat lista localităților din județ care au depășit pragul de 6/1.000 locuitori. Este o listă scurtă, pe care, deocamdată, se află doar municipiul Sibiu și localitatea Bazna. Din nefericire, mai sunt și alte localități care se află în pericol din cauza incidenței ridicate.

În Bazna, de vineri, s-au impus restricții. VEZI AICI LISTA COMPLETĂ 

Cea mai dură măsură este carantina de weekend, care se aplică doar noaptea, în cazul persoanelor nevaccinate. Practic, doar persoanele vaccinate pot ieși din case vineri, sâmbătă și duminică, și cele care trebuie să meargă la muncă sau au un alt motiv întemeiat.

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00- 5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

DESCARCĂ DE AICI DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-22,00.

DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE ADEVERINȚĂ DE LA ANGAJATOR

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (6.1.) lit. a. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art. 1 alin. (6.1.) lit.b. şi d. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Publică un comentariu

Comentariu