Casa regală a Marii Britanii a anunțat în seara zilei de joi, 8 septembrie, că regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a încetat din viață.

Palatul Buckingham a transmis un anunț succint: „Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, relatează ziare.com

Starea de sănătate a suveranei se înrăutățise în ultimele zile. Regina suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”.

Anul acesta s-au împlinit, în 6 februarie, 70 de ani de la proclamarea sa ca regină a Regatului Unit. Este primul monarh care a sărbătorit Jubileul de Platină, fiind cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume.

Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary de Windsor) s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, ca fiică a prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York.

Publică un comentariu

Comentariu