IA este bucuria de a fi împreună alături de generaţiile trecute, prezente şi viitoare.

Mediașul sărbătorește Ziua Universală a Iei cu mai multe evenimente.

Duminică, 24 iunie 2018, de la ora 13:00, la Muzeul Gazelor Naturale, situat pe Șoseaua Sibiului va avea loc vernisajul colecției Straie Alese de Ligia Pop, recitalul grupului folk Motto, va fi organizat și un atelier pentru copii cât și decernarea titlului SânziAna 2018.

„În anul centenarului s-a născut firesc ideea ca evenimentul să se desfăşoare în jurul personalităţii Reginei Maria a României, o veşnică îndrăgostită şi promotoare a portului popular, înnobilând evenimentul din acest an cu o expoziţie de Straie Alese din colecţia personală a doamnei Ligia Pop. Vă aşteptam aşadar în data de 24 iunie la a IV-a ediţie a Zilei Iei la Mediaş, găzduita de Muzeul Gazelor Naturale, între orele 13.00 – 16.00”, spun organizatorii.

Tot în aceeași zi, la Hanul Greweln va fi organizat un super spectacol folcloric dedicat acestei Zi Internaționale a Iei.

Această sărbătoare a devenit una de tradiție în ultimii ani la Mediaș. În acest an, municipalitatea a pregătit un program artistic care va fi susținut de către Costel Popă, Cosmina Fulea, Ansamblul Purtată și Fanfara Formusika.

Publică un comentariu

Comentariu