Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat finalizarea procedurii de achiziţie pe contractul nou de lucrări pentru construcţia centralei de la Iernut, iar contractul va fi semnat vineri, cel târziu luni dimineaţa, a anunţat directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu.

„Romgaz a publicat raport curent în ceea ce priveşte restartarea investiţiei de la Iernut. În şedinţa de aseară (miercuri seara n.r) Consiliul de Administraţie a aprobat finalizarea procedurii de achiziţie conform Legii 99, pe contractul nou de lucrări în ceea ce priveşte finalizarea construcţiei centralei de la Iernut şi a avizat contractul de tranzacţie, ceea ce, să spun, reglementează trecutul cu fosta asociere pentru a putea primi absolut toate beneficiile contractului vechi. O să anunţăm piaţa în cel mai scurt timp în ceea ce priveşte preţul, cât şi termenul de finalizare, contractul nefiind încă semnat. Vom semna probabil contractul în cursul zilei de mâine, cel târziu luni dimineaţă”, a declarat Răzvan Popescu, joi, la o conferinţă pe teme de energie, organizată de DC Media Grup.

Conform raportului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, a fost aprobată încheierea Contractului de Achiziţie având ca obiect „Finalizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii: Dezvoltarea CTE Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaz”, cu Duro Felguera SA.

„Contractul de Achiziţie urmează să fie semnat de părţi conform procedurilor corporative aplicabile, cu respectarea prevederilor Legii nr.99/2016 privind achiziţiile sectoriale; a fost avizată încheierea unui Contract de Tranzacţie între SNGN Romgaz SA şi Duro Felguera SA, care va fi supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz”, se menţionează în raport.

Contractul de Tranzacţie se va încheia cu scopul rezolvării unor diferende între părţi şi a finalizării lucrărilor rămase de executat la CTE Iernut.

„Facem precizarea că Contractul de Tranzacţie va intra în vigoare în termen de 5 zile de la data îndeplinirii tuturor condiţiilor suspensive prevăzute în acesta, una dintre aceste condiţii fiind aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz”, precizează sursa citată.

CCGT Iernut beneficiază de o poziţionare strategică, fiind amplasată în centrul sistemului energetic naţional. Prin acest proiect se are în vedere acoperirea consumului naţional de electricitate prin acţionarea pe pieţele de energie electrică angro şi de echilibrare, asigurarea de servicii tehnologice pentru sistemul energetic naţional, eliminarea posibilelor blocaje în reţeaua din nord-vestul României. Capacitate brută energie electrică a centralei va fi de 430 MW.

Centrala cuprinde 4 turbine cu gaz, plus 4 cazane recuperatoare pentru producere abur cu 3 nivele de presiune şi 2 turbine cu abur

Un sfert din totalul cheltuielilor eligibile aferente investiţiei reprezintă o finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Investiţii, conform datelor publicate de Romgaz

Publică un comentariu

Comentariu