În ultimele ore, în contextul desfășurării alegerilor, au fost deschise trei dosare penale referitoare la incidente electorale, dintre care unul vizează coruperea alegătorilor.

„Un dosar penal vizează săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor. În comuna Brădeni, un localnic i-ar fi oferit o sumă de bani unei alegătoare pentru a vota un anumit candidat”, a transmis Centrul de Comunicare Județean Sibiu.

Și în localitatea Alma a fost deschis un dosar penal deoarece persoana responsabilă cu urna mobilă s-a deplasat la domiciliul celor care au solicitat urna, fără a fi însoțită de forțele de ordine.

„Un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului urnei de vot a fost deschis de către polițiști după ce, la o secție de votare din localitatea Alma, echipa de jandarmi care gestionează votarea cu urna mobilă a constatat că președintele secției se deplasase anterior, fără însoțirea forțelor de ordine, la persoanele care solicitaseră să-și exprime votul cu ajutorul urnei mobile”, se mai transmiste în comunicatul de presă.

În Mediaș, se pare că un grup de persoane ar fi încercat să convingă cetățenii să sprijine o anumită formațiune politică.

„Ca urmare a suspiciunii rezonabile că anumite persoane din municipiul Mediaș ar fi încercat să convingă alegătorii să susțină cu ocazia alegerilor o formațiune politică, s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de coruperea alegătorilor și violarea confidențialității votului”, a mai transmis Centrul de Comunicare Județean Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu