Evenimentul va avea loc duminică, 12 noiembrie, și va avea ca scop promovarea valorilor naturale și construite ale zonei.

Cercetașii Turre Pitz din Mediaș și asociația I Love Mediaș organizează o drumeție istorică și culturală, care va avea loc duminică, 12 noiembrie. Evenimentul va începe la ora 10.30, în parcarea mare a Cimitirului Municipal din Mediaș, și va avea o durată de aproximativ 6 ore.

Traseul drumeției va trece prin pădurea din apropierea Mediașului, pe lângă Plopul fără Soț, Amfiteatrul Mediașului și Amfiteatrul Ighișului. La final, participanții vor vizita biserica evanghelică fortificată din Ighiș.

Drumeția va avea și un scop simbolic, fiind inspirată de o legendă locală care spune că, în secolul al XVI-lea, orașul Mediaș a fost atacat de turci. Cercetașii vor fi ghidați de două lădițe geocache ascunse pe traseu, care îi vor conduce către fortificația din Ighiș.

„Această drumeție este o oportunitate excelentă pentru a afla mai multe despre istoria și cultura zonei noastre”, a declarat Robert Rowe, străjerul cercetașilor Turre Pitz. „De asemenea, este o modalitate de a ne bucura de natură și de a ne petrece timpul liber în mod activ.”

Necesar:

  • Bocanci cu talpă aderentă
  • Geacă ușoară cu glugă, impermeabilă, călduroasă
  • Apă de băut (minim 1 litru)
  • Voie bună!

Publică un comentariu

Comentariu