Începând de la finele anului trecut, după alegerile parlamentare, sibienii sunt reprezentanți în Parlament de 6 deputați și 3 senatori.

Cum s-au prezentat aceștia într-un an de mandat? Unii au vorbit de multe ori în fața colegilor, alții de mai puține ori, dar au adunat mai multe minute la pupitru. Au fost cosemnatari ai unor propuneri legislative, dar niciunul nu a avut vreo interpelare către prim ministrul țării, relatează Ora de Sibiu.

Christine Thellmann de la PNL este singura sibiancă deputat. A fost și cea mai vorbăreață dintre toți, adunând 44 de minute și 38 de secunde la pupitru, în 17 luări de cuvânt. A fost cosemnatara a 22 de inițiative și propuneri legislative și are 7 întrebări și interpelări.

Dan Barna, deputat din partea USR a avut 30 de propuneri legislative. A vorbit de 6 ori în plen și a adunat astfel 23 de minute și 57 de secunde în fața colegilor. Cea mai recentă prezentare a avut loc în cadrul ședinței din 25 noiembrie când a fost prezentat programul şi lista Guvernului de către Nicolae-Ionel Ciucă. Dan Barna a semnat o singură moțiune – „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!” care a fost amânată și a participat la 100 de voturi electronice.

Barna bile

Sebastian Suciu, deputat din partea AUR, a semnat 27 de propuneri legislative și a inițiat un Proiect de hotarâre pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României. În plen a vorbit de 4 ori și a adunat astfel 10 minute și 10 secunde în fața colegilor. A avut 14 întrebări și interpelări adresate mai multor miniștri, pentru care a cerut să i se răspundă în scris.

suciu sebastian aur sibiuBogdan Trif, deputat din partea PSD, a vorbit de 11 ori în fața colegilor, mai exact 20 de minute și 28 de secunde. A votat 6 moțiuni, din care una a fost adoptată („STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎȚU!”), iar restul respinse. A avut 10 întrebări și interpelări și a votat de 100 de ori. Este semnatarul a 18 propuneri legislative.

foto Trif Parlament

 

Constantin Șovăială, care până în noiembrie a fost deputat PNL, apoi a devenit neafiliat, a semnat 17 propuneri legislative, din care 5 s-au transformat deja în legi. Este pe locul al doilea după minutele petrecute la pupitrul Camerei Deputaților- cu 33 de minute și 58 de secunde, adunate în timpul celor 12 luări de cuvânt.

sovaiala

 

Raluca Turcan a fost aleasă deputat pe listele PNL, dar apoi numită Ministru al Muncii, așa că în Camera Deputaților nu a apucat să ia cuvântul decât de două ori, care însumează 31 de secunde. A avut trei propuneri legislative, din care una promulgată.

raluca turcan
Foto Agerpres

 

În Senat, sibienii sunt reprezentați de trei aleși:

Claudiu Mureșan de la USR a avut 26 de luări de cuvânt în plen și a semnat o moțiune, pentru demiterea Guvernului Cîțu. În schimb, are 49 inițiative legislative și 6 declarații politice. Nu a avut întrebări și doar un comunicat de presă transmis.

claudiu muresan

 

Nicolae Neagu de la PNL a vorbit cel mai mult dintre cei trei în plen, mai exact de 40 de ori. A avut 11 declarații politice și 21 de întrebări și o interpelare. Nu a semnat în schimb nicio moțiune.

neagu

 

Gheorghe Cătană, senator AUR, a luat cuvântul în plen de 33 de ori. A avut 6 întrebări și 3 interpelări și 3 declarații politice. A semnat 22 de inițiative legislative și o moțiune, cea pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Catana Gheorghe Adrian

Join the Conversation

1 Comentariu

  1. Cum se folosesc ghilimelele în limba română Scopul ghilimelelor poate fi și acela de a marca folosirea ironică a unei expresii sau a unui cuvânt ori la modul general de a sublinia ideea că acestea pot folosi un alt sens decât cel obișnuit ori într-o manieră neconvențională.
    Citeşte întreaga ştire: Ghilimele – ce sunt și cum se folosesc ghilimelele în limba română

    Deci, „HARNICĂ”! :D

Publică un comentariu

Comentariu