ANM a transmis miercuri două noi avertizări, de tip Cod galben, care anunţă vânt de 90 km/h la munte, viscol și strat consistent de zăpadă, precum și vânt puternic în Transilvania și Oltenia.

Prima avertizare vizează zona de munte şi este valabilă de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00, relatează Mediafax.

La munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Cel de-al doilea Cod galben este valabil de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00 și anunță intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Tot de miercuri dimineață până vineri dimineață, în București vremea se va încălzi față de zilele anterioare, astfel că vor fi temperaturi maxime 7…9 grade și minime de -4…-1 grad.

Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații slabe mixte va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (2 februarie) când va atinge viteze de 45…50 km/h.

Publică un comentariu

Comentariu