Foto - arhivă

Județul Sibiu se află sub incidența codului portocaliu și codului galben de inundații pe bazinele hidrografice Olt și Mureș.

Începând de miercuri, 19 mai a.c., ora 12:00 până în 21 mai a.c. ora 24:00, pentru județul Sibiu, a intrat în vigoare o avertizare meteorologică Cod GALBEN, hidrologic în bazinele râurilor Mureș și Olt.

Totodată, până în intervalul 20 mai a.c. ora 09:00 până în 21 mai a.c. ora 16:00 județul nostru se află sub atenționare hidrologică Cod PORTOCALIU pe râurile din bazinele Olt.

Având în vedere fenomene vizate de scurgeri importante pe versanți și posibile efecte de inundații locale în urma averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, peste 90 de pompieri din cadrul ISU Sibiu cu mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.

Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților din județ.

”Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Publică un comentariu

Comentariu