Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat vineri cine va conduce destinele sănătății în județul Sibiu în viitor.
După ce la Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu a fost instalat un medic militar în persoana lui Daniel Chelcea, medic colonel în cadrul Spitalului Militar din Sibiu, și Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu va avea o conducere militarizată.
La Spitalul Clinic Județean De Urgență Sibiu, Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale au propus Consiliului Județean o echipă de conducere, care a avut rezultate foarte bune în unitățile saniatare în care a mai fost detașată pentru rezolvarea situației. Este vorba de către Lt. Col. Vlase Constantin Marinel, ca manager al SCJU Sibiu. Lt. Col. Vlase Constantin Marinel este directorul medical al Spitalului Militar din Galați, medic primar și a participat la două acțiuni în Afganistan.
Deasemenea la conducerea Spitalului Clinic Județean de urgență a fost numită și Dr. Andoni Bianca Ramona, specialist epidemiolog la Spitalul Militar de Urgență din Focșani.
Cel de al treilea membru al conducerii militare de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu este Lt. Col. Ciopei Ioan Cătălin, Șeful Biroului de Planificare Logistică a Spitalului Militar Sibiu, specialist în achiziții.
„Sibienii trebuie să știe că la Spitalul Județean pacienții sunt singura prioritate. Nu șefiile mărunte și orgoliile. Că la DSP se găsesc soluții, nu scuze. Că Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală sunt în stradă pentru oameni, nu împotriva lor! Că în instituțiile statului se lucrează NON STOP, că virusul nu infectează între 8 și 16.
Înregistrăm deja o scădere minimă a ratei de incidență pe județ, dar este prea devreme să fie reflectate în cifre efectele măsurilor dispuse.“, a arătat Raluca Turcan, citată de MEDIAFAX.

Publică un comentariu

Comentariu