Producătorul german de arme și vehicule militare Rheinmetall a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni la producătorul român Automecanica Mediaș, tranzacție care se află acum în analiza Consiliului Concurenței, notează profit.ro

Compania Automecanica Mediaș este controlată în prezent de Nick Știrban și a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 378,2 milioane lei și un profit net de 63,6 milioane lei, cu un număr de 115 angajați.

Prin Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul german va deține un pachet de 72,5% din acțiunile companiei românești, care va opera inclusiv în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL.

Fabrica din Mediaș va juca un rol-cheie în menținerea operațiunilor vehiculelor de luptă occidentale pentru Ucraina și în asigurarea suportului logistic. Forțele dislocate pe flancul estic al NATO vor beneficia de timpi de răspuns mai rapizi și lanțuri de aprovizionare mai robuste.

Rheinmetall va deveni un partener principal al forțelor armate române și din țările vecine, oferind o gamă extinsă de produse și servicii.

Rheinmetall estimează un potențial anual de vânzări al Automecanica de aproximativ 300 de milioane de euro. Totalul comenzilor primite în anul financiar curent este așteptat să fie în intervalul de trei cifre în milioane de euro.

Rheinmetall este unul dintre cei mai mari producători de muniție din lume și cel mai mare din Germania, cu fabrici în SUA, Canada, Australia, Marea Britanie, Austria, Țările de Jos și Germania.Compania are circa 34.000 de angajați în 139 locații din întreaga lume.

Publică un comentariu

Comentariu