Conducerea Consiliului Județean Sibiu a decis luni, 23 martie 2020, să continue activitatea deliberativă apelând la facilitățile oferite de tehnologie. Astfel, ședințele consilierilor județeni din această lună se vor desfășura on line, prin intermediul aplicației Microsoft Teams.

epartamentul de IT al CJ Sibiu instruiește  aleșii județeni cum să folosească această aplicație instalată fie pe telefonul mobil, pe tabletă sau pe calculator, aceștia urmând să dezbată de acasă materialele de ședință în cadrul comisiilor de specialitate care vor avea loc marți, 24 martie 2020, orele 14 și 15, iar votul proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi a  ședinței de plen de joi, 26 martie, ora 15, se va face pe un formular electronic.

Totodată, președinta Daniela Cîmpean a dispus adaptarea programului de lucru al angajaților instituției la condițiile restrictive ce se impun. Prin rotație, 50% din numărul total al angajaților (124) își vor desfășura activitatea de la domiciliu, timp de două săptămâni, întrucât aceasta este perioada de incubare a coronavirusului.

Este o perioadă grea pentru toată lumea. Va trebui cu toții să ne setăm să reacționăm cu responsabilitate și nu panicat. Suntem împreună în toată povestea aceasta, iar instituția Consiliului Județean Sibiu are imaginea pe care fiecare dintre noi o creăm și îmi doresc o imagine a unei instituții care a parcurs această perioadă cu responsabilitate. Suntem cu toții oameni de bună credință și facem ca lucrurile să funcționeze. Prin setul de măsuri pe care le luăm, subsumate reglementărilor naționale, vom asigura continuitate la nivelul Consiliului Județean Sibiu, dar, în același timp prevenim riscul să ne contaminăm toți și să ajungem în situația să închidem instituția”, a transmis președinta Daniela Cîmpean angajaților CJ în cadrul obișnuitei ședințe operative de la începutul fiecărei săptămâni, organizate prin același sistem on line, Microsoft Teams.

 

Publică un comentariu

Comentariu