Ora de Mediaș
Știri în direct

Copiii nu vor mai practica jocuri de contact sau cu mingea la școală

Copiii nu vor mai practica jocuri de contact sau cu mingea, potrivit măsurilor impuse de Ministerul Sănătăţii. Se pot desfăşura doar jocurile care permit distanţarea de un metru şi jumătate între elevi, iar sălile de sport ar urma să fie dezinfectate după fiecare oră de educaţie fizică.

Ora de sport este printre cele mai iubite materii de către elevi. Părinții trebuie să ştie, însă, că cei mici nu se vor mai putea distra la fel ca înainte în sala de sport sau în curtea şcolii, scrie Mediafax.

Măsurile de protecţie împotriva COVID-19 îi obligă pe aceştia să renunţe la bucuria jocurilor precum voleiul sau fotbalul.

Elisabeta Lipă, canotoare şi fost Ministru al Tineretului şi Sportului, spune că măsurile propuse nu vor putea fi respectate. Este foarte greu să fie dezinfectată o sală de sport, pentru că orele se succed.

De asemenea, elevii au nevoie foarte mare de mişcare și nu le rămâne decât varianta unor exerciţii uşoare de încălzire.

„Eu sper ca până încep să se mai relaxeze puţin, pentru că, practic, ora de educaţie fizică este aproape inexistentă. Chiar într-o sală de sport mare, dar în general sălile de sport în şcoli sunt micuţe, nu sunt mari, să păstrezi distanţa de un metru jumătate între elevi este mai greu. Educaţie fizică nu ai cum să desfăşori în aceste condiţii”, a spus Elisabeta Lipă.

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi, la Galaţi, că începând din anul şcolar viitor, elevii vor avea o oră de sport suplimentară. Aceasta se va desfăşura în condiţiile speciale impuse de epidemia de COVID-19. Tot din cauza virusului SARS-CoV-2, mai multe ore de sport se vor desfăşura online.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet