După cum ați observant în ultimele săptămâni, cu intermitențe, apa de la rețea are o culoare ruginie ori chiar maronie.

Deoarece la uzina de apa, de unde se pompează în tot orașul, apa este în permanență curată, cristalina, înseamnă că de vină pentru apa murdară e rețeaua de distribuție, mai precis conductele de metal și azbociment prin care trece până să ajungă la robinete.

”Obișnuiam să refulăm apa prin aceste conducte, în anumite puncte (în câmp, lângă Liceu și la stația de repompare de la “Gostat”), pentru a le mai curații de depuneri, după fiecare întrerupere cauzată de vreo defecțiune. Numai că, din februarie pana acum, datorită faptului că în cea mai problematica porțiune din Copșa Sat rețeaua de azbociment a fost anulată (apa acolo vine doar prin conducta de plastic), nu am mai avut avarii care să necesite întreruperea totală a furnizării apei. Din acest motiv nici refulări nu s-au mai făcut. Considerând ca acestea sunt necesare” transmite Primăria Copșa Mică.

Luni, 06.07.2020, începând cu ora 09.00, apa se va sista cu excepția cartierului 1 Decembrie, pentru o jumătate de oră. Se va reporni apoi cu vanele de refulare deschise, cu presiune mare. Ulterior, pe măsură ce apa se limpezește, închidem vanele și reluăm furnizarea în tot orașul. Acest proces va dura maxim 3 ore.

”Ne cerem scuze pentru aceste inconveniente. La repornire oricum apa va veni colorată însă sperăm ca, după limpezirea totală, să rămână așa o perioada lungă de timp.” spun reprezentanții Primăriei.

Publică un comentariu

Comentariu