Ora de Mediaș
Știri în direct

CORONAVIRUS Situația cazurilor și a testelor din județul Sibiu – Peste o sută de test în lucru

În ultimele zile, municipiul Mediaș a început să fie mai pustiu, mai ales că de miercuri, 18 martie 2020, toate restaurantele și cafenelele s-au închis.

Situația la nivelul județului Sibiu este una extrem de bună, având în vedere alte județe din țară. Până la această oră, în județul Sibiu se află 769 de persoane izolate la domiciliu. 94 dintre aceste sunt în carantină.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”  al județului Sibiu face următoarele precizări:
1. La momentul actual la nivelul județului Sibiu situația existentă este urmatoarea :
– 769 persoane aflate în izolare la domiciliu;
– 94 persoane aflate în carantină ;
–  148 recoltări efectuate;
– 26 rezultate primite toate NEGATIVE;
– 122 teste în lucru;
– 12 persoane se află sub monitorizare internate la Spitalul Clinic Județean Sibiu – Secția Boli Infecțioase;
– 2 copii  monitorizați la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu Secția Boli Infecțioase;
– 0 persoane diagnosticate pozitiv.

”Reamintim cetățenilor că , Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  a operaționalizat două numere de telefon  disponibile permanent, în vederea asigurării unei comunicări directe cu persoanele aflate la izolare sau carantină, de pe raza județului, ca măsură preventivă în vederea răspândirii infecției cu coronavirusul Covid-19.” spun reprezentanții ISU Sibiu.

Cetățenii aflați în această situație pot apela următoarele numere de telefon : 0269-211254, 0269-216103.

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Totodată, asigurăm cetățenii  că reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, monitorizează permanent situația la nivel județean.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet