Ora de Mediaș
Știri în direct

Crima de la Axente Sever – Ucigașul s-a pus să doarmă după ce și-a omorât prietenul

Firul evenimentelor în cazul crimei de la Axente Sever este de-a dreptul șocant. Doi vecini și prieteni de băutură s-au luat la ceartă, după care unul dintre ei a fost ucis cu un topor. Criminalul a încercat să scape de acuzații și-a comportat de parcă nimic nu s-a petrecut.

„În data de 14.10.2019, în jurul după-amiezii, inculpatul M. N., în vârstă de 65 ani împreună cu victima G. I., în vârstă de 68 ani au consumat băuturi alcoolice la domiciliul inculpatului, situat în comuna Axente Sever, sat Axente Sever, jud. Sibiu, iar pe fondul unui conflict spontan, inculpatul M.N. a lovit victima G.I. de mai multe ori cu toporul în cap, cauzându-i multiple leziuni traumatice craniene care au avut un rol determinant în producerea decesului”, anunță Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Imediat după crimă, ucigașul a încercat să scape de vină. A scos trupul bărbatului în curtea casei, apoi s-a dus în locuință s-a schimbat în haine curate și s-a pus să doarmă, de parcă nimic nu s-a petrecut.

„Ulterior, inculpatul  M.N. a târât victima din interiorul locuinţei până în curte şi a încercat să se sustragă de la urmărirea penală, schimbându-se în haine curate şi ascunzându-le pe cele murdare de sângele victimei în lada unei canapele, după care s-a culcat. A doua zi, în jurul după-amiezii, victima a fost căutată de către o rudă la domiciliul inculpatului, fiind găsită decedată în curtea acestuia, astfel că au fost anunţate organele de poliţie”, mai spune Veștemean.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului a fost identificat toporul folosit la agresiune, într-o încăpere din imobilul criminalului, fiind ascuns sub o pereche de pantaloni, precum şi hainele purtate de acesta în ziua precedentă.

Prin ordonanţa din data de 15.10.2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de inculpatul M. N. pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin 1 Cod penal.

Prin ordonanţa din data de 16.10.2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M. N. pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin 1 Cod penal.

Prin ordonanţa din data de 15.10.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului M.N., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet