Ora de Mediaș
Știri în direct

Criză în transportul în comun la Mediaș – Gratuitățile amenințate și noi scumpiri

1

Societatea de transport public Meditur SA este pe punctul de a intrerupe serviciile de transport în comun pentru că nu mai are un contract cu municipalitatea.

Prețul abonamentelor și biletelor ar putea fi scumpit din nou, la doar zece zile după ce au intrat noile tarife în vigoare. În plus pensionarii nu vor mai putea beneficia de reduceri, iar elevii nu vor mai putea circula gratis, dacă situația nu va fi deblocată.

Situația critică a apărut după ce Proiectul Contractului de delegare a gestiunii Serviciului de Transport Public din cadrul Primăriei Mediașl, nu a trecut în prima şedinţă extraordinară a Consiliului Local din 2019, în condițiile în care aleșii PSD s-au abținut sau au votat împotrivă.

În ceea ce privește vechiul contract, în baza căruia se execută transportul public în municipiu, acesta expiră miercuri.

Același proiect a mai fost votat o dată, iar acum s-au impus o serie de modificări în urma obținerii avizului necesar de la Consiliul Concurenței, care garantează că forma proiectului de contract respectă atât legislația națională cât și cea europeană în domeniul transportului public. Conducerea Meditur caută soluții pentru ca medieșenii să beneficieze în continuare de transportul public.

Prețul abonamentelor și al biletelor ar putea fi scumpite a doua oară pentru ca societatea să nu iasă în pierdere. Abonamentele nu vor mai costa 45 de lei cât era stabilit, prețul unui abonament nominal lunar va costa 76,96 lei. O călătorie ar putea costa 3,12 lei și nu 2 lei, cum era valabil de la începutul lunii ianuarie 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata