Sâmbătă, 11 iulie localnicii sau cei care vizitează Mediașul sunt invitați să participe la o Vânătoare de comori arhitecturale.

Participanții la jocul urban tip competiție vor căuta, descoperi, redescoperi, admira, fotografia micile și marile comori arhitecturale din zona istorică a Mediașului. Vânătoarea de comori este pentru participanții un mod atractiv de a (re)descoperi orașul, de a afla ceva despre ei și despre coechipierii lor.”

Jocul urban preferat de peste 2000 de persoane se desfășoară de la ora 18:00 într-un timp delimitat în care participanții trebuie să găsească cât mai multe indici. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, orașului. Practic, echipele de vânătorii caută uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni și multe altele.

„E a doua Vânătoare de comori arhitecturale pe care o facem în Mediaș. Prima a avut loc în octombrie 2018 și a fost foarte bine primită: am avut circa 20 de participanți, multe echipe formate din părinți și copii. Zona de Vânătoare a fost în Cetatea Mediașului și tot această zonă o vom explora și acum. Dintre cele 7 orașe săsești, Mediașul e un fel de Cenușăreasă, deși are multe de oferit privitorului: porți vechi, solare, simboluri masonice, clădiri Art Nouveau, elemente neogotice. Și să nu uităm de cele 8 turnuri medievale – unul are detalii baroce, altul simboluri masonice. Cumva, Mediașul e numai bun pentru un vânător urban.” spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Family Fun Day – Sâmbătă la Mediaș

Tot sâmbătă, 11 iulie, medieșenii sunt așteptați la Binderbubi pentru a se distra alături de familie și să se bucure de aerul curat, iarba verde, un mini muzeu al satului și un lac perfect pentru activității.

La această activitate în aer liber pot participa maxim 10 familii, care vor fi împărțite pe 3 zone.

Stand Up Paddle – lacul din ferma este ideal pentru incepatori in acest sport si mai ales pentru copii. Tiroliana peste lac – lunga de 150 de m, copiii sigur se descurca, parintii mai vedem. Jocuri in familie: Team Tower, Pedalo games ,Strippenzieher – „seful” din familie are ocazia sa se afirme…dar fara sa vorbeasca.” spun organizatorii.

 

Publică un comentariu

Comentariu