La fel ca in cazul oricarui alt produs achizitionat, un rol vital pentru buna functionare a acestuia este dat de felul in care este ingrijit si mentinut! Prin urmare, acelasi lucru se aplica si in cazul unui cos de fum, acesta necesitand in mod obligatoriu o curatare periodica, din moment ce randamentul si eficienta acestuia depind de starea in care se regaseste canalul de evacuare!

Asadar, in cazul in care iti doresti sa beneficiezi de intregul potential al unui dispozitiv termic, curatarea cosului de fum este absolut necesara de cel putin o data pe an inainte de sosirea sezonului rece! De asemenea, este recomandat ca acest proces de curatare sa fie realizat de catre o persoana care da dovada de expertiza in domeniu si care prezinta o autorizare, astfel incat orice risc legat de siguranta ta sau a caminului sa fie indepartat!

Cand vorbim de curatarea mecanica, aceasta se poate desfasura cu ajutorul unor scule si echipamente profesionale, pentru a indeparta cu succes orice urma de funingine sau gudron de la interiorul cosului de fum, cum poti observa in clipul afisat mai sus! Curatarea mecanica este obligatorie, in special cand ne referim la traseele de evacuare, sobe, centrale pe lemne,termosemineu, dupa cum prevede si legislatia in vigoare! Indiferent ca te folosesti si de anumite proceduri populare cum ar fi curatarea cu naftalina, coji de cartofi sau sare, o curatare profesionala de calitate ramane o necesitate!

In acelasi timp, daca vrei sa ai parte de eficienta ridicata a dispozitivului, si curatarea canalului de racordare la cosul de fum poate face o diferenta enorma, mai ales cand e urmata si de o verificare a suprafetei exterioare si interioare a cosului, pentru a tine la distante orice fel de eventuale probleme determinate de o utilizare continua.

Te sfatuim sa nu te bazezi in totalitate pe ideea ca hornul functioneaza in mod ideal, fara probleme si sa nu alegi folosirea prafurilor si solutiilor chimice pentru ca focul poate reprezenta un mare risc daca acesta nu este utilizat cu atentie! E nevoie sa ai dovada intotdeauna ca semineu pe lemne si canalul de evacuare functioneaza in mod corespunzator! Iar legatura cu un cosar autorizat si cu experienta pentru-i a-i oferi cosului de fum o curatare profesionista. Iti oferim servicii de calitate si complete, realizate de catre persoane cu expertiza in domeniul termic! Astfel, cu ajutorul lor si a echipamentelor si uneltelor destinate unei curatari corecte si complete, cosul tau va avea parte de cea mai buna intretinere in mod profesional!

In video-ul de mai sus se poate observa ca s-a folosit cu succes un kit de curatare cos fum complet TORNADO – o solutie rapida si cu o eficienta crescuta, construita pe baza unor tije flexibile, conectate la o bormasina care activeaza intregul sistem de curatare! Cand vorbim de o curatare generala, capul cu perie rotativa este cea mai eficienta varianta, ea fiind schimbata cu peria cu lant de metal in cazul unei curatari optime!

Trusa completa joaca un rol important in procesul de curatare a cosurilor de fum, a traseelor de fum dar si a tubulaturilor de ventilatie ale semineelor, sobelor pe lemne sau de teracota, sau a centralelot pe peleti, oricare ar fi combustibilul utilizat – solid, lichid sau gazos cum ar fi lemne, peleti, bricheti, gaz, etc. Acest kit vine in ajutorul tuturor cosarilor si meseriasilor de pe teritoriul tarii pentru o curatare ca la carte a cosului de fum!

Asadar, fie ca sunt de dimensiuni mai mari, sau mai reduse, procesul de curatare se realizeaza de jos in sus, fara a fi nevoie de munca la inaltimi mari cum ar fi de pe acoperis (toata procedura are loc la nivelul solului cu ajutorul usitei de vizitare a cosului de fum)!

Pentru a tine la departe orice risc de autoaprindere a cosului de fum, te incurajam sa efectuezi o curatare profesionala a cosului de cel putin doua ori pe an (la inceputul sezonului rece si la sfarsitul acestuia), indiferent ca vorbim de un dispozitiv pe lemne sau de o centrala pe peleti. Daca sistemul termic functioneaza pe baza de combustibil solid, atunci ideal este ca aceasta curatare sa fie realizata la fiecare trei luni din perioada anotimpului rece!

Orice risc fata de integritatea caminului, cat si siguranta si sanatatea tie si a celor dragi, este anulat prin optarea pentru un cos de fum ceramic, din inox, caramida sau oricare alt material  a carei curatare si verificare sunt efectuate periodic. Nu mai este nevoie sa iti faci griji cu privire la nimic atunci cand beneficiezi de un cos de fum eficient si sigur!

Daca iti doresti sa te bucuri de servicii calitative, stam la dispozitia ta cu recomandari legate de persoane autorizate si cu experienta de pe teritoriul Romaniei, precum si cu o gama variata de produse: seminee, hornuri, semineu decorativ si accesorii. Poti lua legatura direct cu noi in mod facil si rapid, completand formularul de mai jos!

Publică un comentariu

Comentariu