Foto Prosport

Etapa a 12-a a Ligii 1 debutează vineri cu confruntarea dintre Gaz Metan Mediaş și Dinamo București, cu începere de la ora 20.30. Medieșenii au doar două victorii și două remize în acest sezon fiind cu un punct peste oaspeții de vineri, care nu au adus nici un punct din deplasare, din 5 meciuri.

Singura victorie reuşită de medieşeni în ultimele 10 meciuri disputate în campionat a fost suucesul cu 2-1, din deplasarea de la Rapid București.

Gaz Metan a marcat în șase dintre cele 11 jocuri disputate în ediţia curentă, dar a şi primit cel puţin un gol în nouă partide.

Dinamo este fără punct scos în deplasare, golaverajul roş-albilor pe teren advers fiind (0-16).

Remiza înregistrată de dinamovişti în precedenta rundă, 2-2 cu UTA (acasă), a fost al 500-lea egal bifat de gruparea bucureşteană pe prima scenă a fotbalului românesc.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 33 de ori în principala competiţie internă, de opt ori au câştigat medieşenii, de 18 ori s-au impus dinamoviştii, iar alte șapte meciuri s-au terminat la egalitate.

Palmares întâlnirilor dintre cele două echipe cu Gaz Metan gazdă este de 7 victorii Gaz Metan, 4 remize și 6 succese Dinamo.

Prima partidă a avut loc pe 5 septembrie 1948, CSM Mediaş – Dinamo 1-1, rezultat rămas în istorie drept întâia remiză înregistrată de bucureşteni în Liga 1. Pentru oaspeţi, antrenaţi la vremea respectivă de Coloman Braun, a marcat Dumitru Ignat, în timp ce pentru trupa condusă de pe bancă de Alexandru Tănase a înscris Virgil Huzum.

Prima victorie din contul lui Dinamo în campionat s-a consemnat pe 13 septembrie 2000, 2-0 la Mediaş (marcatori Marius Niculae şi Florin Cernat). Gazdele erau antrenate la vremea respectivă de Jean Gavrilă, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla Cornel Dinu.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 14 aprilie 2001, Dinamo – Gaz Metan 4-2 (Marius Niculae – triplă, Tameş / Lupescu – autogol, Ciurar).

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 31 iulie 2011, Gaz Metan – Dinamo 0-5 (Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae – dublă, Torje).

Niciuna dintre cele șapte remize nu a înregistrat pe tabelă scor alb. În schimb, șase egaluri s-au încheiat cu 1-1.

Cea mai recentă întâlnire directă a fost la 23 aprilie 2021, Gaz Metan – Dinamo 4-1, goluri înscrise de Vlad Morar, Ricardo Valente, Ronaldo Deaconu, Nasser Chamed, respectiv Deian Sorescu.

O singură victorie are antrenorul Mircea Rednic în ultimele opt jocuri disputate în faţa medieşenilor (10 mai 2019, Dinamo – Gaz Metan 2-0), în rest au fost cinci rezultate de egalitate şi două înfrângeri.

Publică un comentariu

Comentariu