FOTO arhivă

Un român în vârstă de 19 ani care se întorcea din Belgia a fost prins la frontieră, în județul Alba, cu un permis de conducere fals. Bărbatul se pare că l-a cumpărat cu 700 euro chiar de pe internet.

Pentru a evita astfel de situații, la începutul lunii iulie, oamenii legii din Alba au efectuat percehziții în peste 9 județe din țară, printre care și Sibiu, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, acolo unde s-a prezentat la volanul unui autoturism înmatriculat în Belgia, scrie KanalD.

„La controlul specific, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Persoana a declarat că a obţinut permisul de conducere contra sumei de 700 de euro de la o persoană necunoscută, în urma unui anunţ găsit pe internet”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Un individ din Alba vindea permise false, asigurări contrafăcute, dar și teste covid negative

Oamenii legii din Alba au efectuat  la începutul lunii ulie 50 de percheziţii domiciliare în 9 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 50 de percheziţii domiciliare, dintre care 34 în judeţul Alba, 5 în judeţul Hunedoara, câte două în judeţele Giurgiu, Sibiu şi în municipiul Bucureşti şi câte una în judeţele Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Timiş, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, a transmis IPJ Alba.

În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada ianuarie 2020- aprilie 2022, un bărbat, din judeţul Alba, ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere, poliţe de asigurare RCA, certificate de competenţă profesională şi certificate de teste SARS-CoV-2- RT- PCR negative, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani.

Agenții de poliție au identificat, până în prezent, 63 de persoane care ar fi beneficiat de astfel de înscrisuri false, faţă de acestea cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

La activităţi, alături de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, participă atât poliţişti din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cât şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Timiş, precum şi poliţişti din municipiul Bucureşti.

Publică un comentariu

Comentariu